Delovne obleke po meri: izposoja zaščitne delovne obleke za različne panoge

Delovne obleke po meri: izposoja zaščitne delovne obleke za različne panoge

Delovne obleke so pri nekaterih poklicih precej strogo opredeljene, spet pri drugih pa imamo več svobode. V številnih podjetjih, ki so del panog, pri katerih sicer niso nujne posebne zaščitne delovne obleke, se kljub temu odločijo za posebne uniforme oziroma za delovne obleke po meri. Poenotena podoba zaposlenih namreč pripomore k večji prepoznavnosti podjetja oziroma znamke.

delovna-zascitna-obleka

 

Kakovostna delovna zaščitna obleka je izjemno pomembna

Pri poklicih, pri katerih so nujne zaščitne delovne obleke, je potrebna prilagoditev po meri. Upoštevati je treba specifike okolja in zadolžitev, potencialne nevarnosti, vremenske razmere ipd. Delovna zaščitna obleka seveda ni rezervirana samo za poklice, pri katerih večina dela poteka na prostem, na primer za gozdarje. Zelo pomembna je tudi za osebe, ki so pogosto v stiku z nevarnimi kemikalijami, za varilce ipd. S premišljeno izbiro je mogoče močno zmanjšati tveganje za resnejše poškodbe.

zascitno-delovno-oblacilo

 

Čeprav je pomembna prilagoditev specifikam poklicev in konkretnim okoliščinam, je mogoče govoriti o naboru kriterijev, ki so pri ocenjevanju kakovosti zaščitne delovne obleke praktično univerzalni. Naslednje lastnosti so zagotovo še posebej pomembne:

 • zaščita pred ekstremnimi temperaturami (tako pred hudim mrazom kot pred vročino);
 • zaščita pred vlago, dežjem, snegom in močnim vetrom;
 • zagotavljanje udobja;
 • zmanjševanje tveganja za mehanske poškodbe, ureznine ipd.;
 • zaščita pred nevarnimi kemikalijami;
 • hitro odvajanje znoja oz. hitro sušenje materialov;
 • zagotavljanje dobre vidljivosti zaposlenih v vseh razmerah;
 • trpežnost materialov, ki preprečuje hitro obrabo;
 • popolno prileganje (to je eden od razlogov, zakaj so priporočljive zaščitne delovne obleke po meri) in
 • enostavno vzdrževanje.

 

Zaščitne delovne obleke za svoje zaposlene lahko preprosto najamete

Delovna zaščitna obleka zahteva redno vzdrževanje, pri čemer moramo biti pozorni na posebnosti materialov. Pri nekaterih materialih je namreč potrebna posebna previdnost, sicer jih zlahka uničimo, posledično pa si nakopljemo visoke stroške. Skrb za ustrezno vzdrževanje seveda zahteva nemalo časa, truda, znanja ter virov in s tem povezanih stroškov.

Vse našteto vam krade energijo, ki bi jo bilo bolj smiselno usmeriti v primarno dejavnost. Prav zato se v zadnjih letih vse bolj uveljavlja sistem izposoje. Ta je še posebej priljubljen v večjih podjetjih, vendar je rešitev prav tako zelo koristna za manjša podjetja.

Osnovni princip je preprost: ponudniku storitve sporočite, kakšne natančno so vaše želje oz. potrebe (kroj, barva, količina, materiali, pogostost menjav ipd.). Ta nato poskrbi za nabavo in za prilagoditve po meri.

Nato pride na vrsto prva dostava oziroma izposoja, odvoz umazanih kosov in dostava čistih pa nato sledita dogovorjenemu urniku, pri čemer so po dogovoru možne vmesne spremembe, povezane s pogostostjo menjav. Sistem je torej zasnovan tako, da je možna izposoja po meri konkretnih potreb posameznega podjetja.

zascitne-obleke-po-meri

 

Izposoja delovne obleke po meri, prilagojene vašim željam in specifikam panoge

Če ste ugotovili, da je izposoja prava rešitev za vaše podjetje, se najverjetneje sprašujete, kje najti ponudnika storitve. Mednarodno podjetje Lindström Group, ki ima svojo podružnico tudi v Sloveniji, je vsekakor pravi naslov, saj gre za podjetje, ki se z različnimi tekstilnimi storitvami ukvarja že skoraj dve stoletji. Delovna zaščitna obleka, ki si jo boste izposodili pri njih, bo v celoti prilagojena vašim potrebam. Upoštevane bodo posebnosti panoge in vaše dodatne zahteve.

delovne-obleke-po-meri

 

Sodelovanje s podjetjem Lindström Group prinaša številne prednosti. Med najpomembnejše spadajo:

delovna-oblacila-po-meri

 • PRIHRANEK DENARJA (izposoja je precej ugodnejša možnost od nakupa; stroški, povezani z začetno investicijo, ne bodo na vaših ramenih, obenem pa se znižajo stroški vzdrževanja, saj je industrijsko pranje bolj ekonomično, podobno pa velja za druge stroške, povezane z vzdrževanjem);
 • VIŠJA STOPNJA HIGIENE (industrijsko pranje omogoča učinkovitejše odstranjevanje umazanije, še posebej pomembno pa je, da je postopek uspešnejši pri odstranjevanju bakterij in drugih alergenov; delovna zaščitna obleka bo posledično precej skladnejša s higienskimi standardi, kar je v določenih panogah izredno pomembno, npr. v živilski industriji; v podjetju Lindström Group skrbijo za natančen nadzor vseh komponent, ki vplivajo na higieničnost pranja (temperatura vode, količina detergenta, vrednost pH itn.), obenem pa za redne bakterijske teste; ko je delovna zaščitna obleka dostavljena strankam, je zaradi strogega nadzora resnično neoporečno čista);
 • MOŽNOST OSREDOTOČANJA NA PRIMARNO DEJAVNOST (čas, ki bi ga sicer vložili v pranje, sušenje, likanje, vmesna popravila itn., boste lahko namenili primarni dejavnosti, kar bo zagotovo pripomoglo k povečanju poslovne uspešnosti);
 • HITRA ODZIVNOST PODJETA (morebitne spremembe želja ne bodo težava; če na primer ugotovite, da bi bile smiselne pogostejše menjave, to preprosto sporočite ponudniku storitve in poskrbljeno bo za takojšnjo prilagoditev urnika dostav);
 • RAZBREMENITEV OKOLJA (kljub temu da je industrijsko pranje bolj higienično, je manj obremenjujoče za okolje; porabi se namreč manj vode in detergenta, manjša pa je tudi poraba električne energije; vse to vpliva na ogljični odtis, ki je pri industrijskem pranju kar približno petkrat manjši kot pri klasičnem);
 • MOŽNOST UPORABE STORITVE eLINDSTRÖM (storitev eLindström omogoča izjemno enostavno prilagajanje naročil, saj jo lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli; za dodajanje novih kosov delovne obleke, spreminjanja urnika dostav, obveščanje o potrebi po popravilu posameznih kosov in za druge spremembe bo dovolj že nekaj klikov, hkrati pa bo mogoče hitro preveriti, kdaj je predvidena naslednja dostava).
Back to top