Preprečite vnetja nožnice z naravnimi higienskimi vložki

Preprečite vnetja nožnice z naravnimi higienskimi vložki

Vnetja nožnice prej ali slej v življenju, doletijo skoraj vsako žensko. Pri tem se pojavijo simptomi, kot so izcedek, pekoč občutek v nožnici, bolečine in srbečica. Vnetje nožnice se lahko pojavi enkrat, pri nekaterih ženskah pa je lahko vnetje kronično. Kar tretjina žensk se odloči za obisk pri ginekologu zaradi vaginalnega vnetja, zato je zelo dobrodošlo, če lahko tudi sami poskrbimo, da nas vnetje nožnice ne doleti.

Na vnetje vplivajo številni faktorji, kot so stres, hormonske spremembe, prehrana in padec imunskega sistema. Pri tem pa so pomembni tudi drugi vplivi na nožnico, kot so prekomerno umivanje, vlaga, spolni odnosi, antibiotiki, alergeni in sintetični materiali.
Ker imamo ženske v povprečju okoli 450 menstrualnih krvavitev v rodni dobi, je zelo pomembno, s kakšnimi materiali je nožnica v stiku.

Organski dnevni vložki poskrbijo, da ima vaginalno področje stik samo z neškodljivimi snovmi, s čimer se preprečijo potencialna vnetja nožnice. Higienski vložki Natura Femina Organic so izdelani iz 100 % organskega bombaža ter ne vsebujejo nobenih strupenih kemikalij in gensko spremenjenih organizmov (GSO). Organski bombažni vložki omogočajo vpoj vlage, zračnost, kroženje zraka ter preprečujejo simptome vnetij in alergij. Z dnevnimi vložki iz organskega bombaža lahko poskrbite, da vas vnetje nožnice ne obišče ponovno.

Preprečite vnetja nožnice

Zakaj pride do vnetja nožnice?

Vnetje nožnice je rezultat porušenega ravnovesja. Naravno okolje v nožnici je kislo s pH med 3,5 in 4,5, ki ga v največji meri vzdržujejo kisle mlečnokislinske oziroma probiotične bakterije z izločanjem mlečne kisline. Ko je nožnica zdrava in brez znakov vnetja, redno izloča sluz, katera jo čisti in ravnovesje med mikroorganizmi v nožnici je ohranjeno. Ko se to kislo stanje pH v nožnici poruši zaradi različnih faktorjev, naenkrat postane vaginalni predel odlično področje za razvoj škodljivih mikroorganizmov, kar pripelje do vnetja nožnice.

Vnetje nožnice se navadno zdravi z antibiotiki, če gre za bakterijsko vnetje ali z antimikotiki, če gre za glivično vnetje. Poleg tega je treba tudi odstraniti tudi vse dejavnike tveganja za ponovitev vnetja nožnice, kot so vlaga, pretirano umivanje, nehigiena med spolnimi odnosi in uporaba sintetičnih dnevnih vložkov. Če imate redna vnetja nožnice, je izredno pomembno, da uporabljate samo higienske vložke, ki so izdelani iz organskih materialov, saj le-ti ne dražijo kože ter zagotavljajo zadostno suhost, da se ravnovesje v nožnici ne poruši.

Naravni dnevni vložki

Zakaj uporaba naravnih bombažnih vložkov pri vnetju nožnice?

Na vnetje nožnice vplivajo nekateri bolj zapleteni dejavniki, kot so stres, padec odpornosti, oslabljen imunski sistem, hormonske spremembe. Vendar na vnetja nožnice vplivajo tudi zelo preprosti faktorji, s katerimi, če jih spremenimo, lahko zelo vplivamo na nadaljnja vnetja. Med te spadajo pogosti nezaščiteni spolni odnosi, saj semenska tekočina nevtralizira kislo okolje nožnice, lahko pa tudi moški s slabšo higieno zanese v nožnico mikroorganizme, ki porušijo ravnovesje pH.

Nadalje lahko s prekomernim umivanjem intimnih predelov, posebej s dišavnimi mili, ki niso primerni za intimno nego, pretirano izperemo zaščitno sluz iz nožnice in tako porušimo kislo okolje v vaginalnem predelu. Posebno pa je pomembna uporaba naravnih bombažnih vložkov, saj sintetični higienski vložki ne vpijajo vlage ali prevajajo toplote. Ko je predel v stiku s sintetičnimi dnevnimi vložki, se na tem področju nabira vlaga in toplota, zaradi česar se lahko škodljivi mikroorganizmi, ki povzročajo vnetje nožnice, hitro razrastejo.

Sintetični dnevni vložki lahko pogosto vsebujejo tudi umetne snovi (barvila, dišave, ipd), ki lahko spodbudijo alergije in vnetja.
Le z uporabo naravnih bombažnih vložkov lahko koži ponudimo zračnost, udobje in suhost, ki jo nožnica potrebuje in z njimi prispevamo k preprečitvi nadaljnjih vnetij.

Dnevni vložki - bombažni

Dnevni vložki Natura Femina iz organskega bombaža

Higienski vložki Natura Femina so sestavljeni iz 100 % organskega bombaža, s čimer zagotavljajo, da v njihovi sestavi ni nobenih strupenih kemikalij ali gensko spremenjenih organizmov. Z izbiro organskega bombaža pri dnevnih vložkih prispevamo k ohranjanju okolja in skrbi za zdravje ter vodo. Dnevni vložki Natura Femina iz organskega bombaža so sestavljeni iz kakovostnih in hkrati nežnih vlaken, ki koži nudijo mehkobo in so brez alergenov.

Organski bombaž je gojen brez dodatnih kemikalij ali sintetičnih snovi, zato ste lahko prepričani, da z izbiro higienskih vložkov iz bio bombaža svoje telo ne izpostavljate nevarnim snovem. Organski bombažni vložki Natura Femina nudijo zračnost v intimnem predelu, omogočajo cirkulacijo zraka in odlično vpijajo vlago. So v skladu s pH vrednostjo kože in tako blagodejno vplivajo na vnetja in alergije.

Bombažni vložki Natura Femina so 100 % biorazgradljivi in izdelani samo iz organskega bombaža, ki je prejel certifikat GOTS, ICEA in Organic 100, kar pomeni, da izpolnjuje visoke ekološke standarde. Prav tako niso pobeljeni s klorom in ne vsebujejo snovi, ki bi lahko vplivale na vaše hormone. Na voljo imate nočne in navadne dnevne vložke Natura Femina ter dnevne vložke za uporabo ob šibki menstruaciji ali pojavu belega toka.

Tampone Natura Femina iz organskega bombaža najdete v velikosti mini, normal in super. S higienskimi vložki in tamponi Natura Femina boste lažje nadzirali vnetja nožnice in poskrbeli za boljše ravnovesje mikroorganizmov v vaginalnem predelu.

Bombažni tamponi

Back to top