Video nadzor – komplet kamere za video nadzorni sistem

Video nadzor – komplet kamere za video nadzorni sistem

Video nadzor je zelo učinkovito sredstvo zaščite vsakega doma ali podjetja. Lahko bi rekli, da video nadzorni sistem skupaj z alarmnim sistemom tvori celoto, ki ponuja odlično varnostno rešitev tako za zasebne objekte kot tudi za javne stavbe.

Kljub vsemu pa se še vedno postavlja veliko vprašanj o video nadzornem sistemu ter o njegovi postavitvi, pa tudi o tem ali se odločiti za komplet kamere za video nadzor ali kupiti zgolj posamezno kamero, ki bo pokrila najbolj ranljive točke vašega doma.

Video nadzor - komplet kamer

Video nadzor postavimo na vidno mesto

Najbrž vsi najprej pomislimo, da je potrebno video nadzorni sistem postaviti na skrita mesta. Vendar – razen če obstaja posebna dejavnost, ki jo želimo ujeti pri osebi (na primer, ko nekdo vlomi v avto), le-tega ni priporočljivo skrivati. Večina vlomilcev pri izbiri tarče namreč upošteva prisotnost varnostnih kamer in se izogiba domovom, kjer bi jih lahko ujeli pri dejanju.

Izbira pravega mesta za namestitev video nadzornega sistema bo v veliki meri odvisna od tlorisa vašega doma. Vendar pa obstaja nekaj ključnih področij, ki jih je bolj pomembno pokriti kot druga. Vhodna vrata, kot glavna točka vstopa v stanovanje prav gotovo predstavljajo ranljivo točko. Pred njimi se zvrsti tudi največ “prometa” – od obiskovalcev do dostave. Pokrivanje vhoda s kamero pomaga spremljati vsiljivce.

Video nadzorni sistem

Seveda pa je potrebno pokriti tudi manj očitna mesta v vašem domu. Vrata na zadnji strani hiše so pogosto vstopna točka za vsiljivce, saj je večja verjetnost, da ostanejo odklenjena, navadno pa so tudi na nekoliko manj vidnem mestu. Poleg njih so privlačna možnost za vsiljivce tudi pritlična okna na straneh ali na zadnji strani vašega doma. Zato velja ob vseh takšnih in podobnih ranljivih točkah namestiti dobro varovanje.

Video nadzor služi možnosti stalnega spremljanja dogajanja okrog vašega doma. Vendar je verjetno jasno, da nihče nima časa neprestano gledati v ekran telefona in spremljati domačih kamer. Zato se velja odločiti za sistem, ki zaznava gibanje. Tak sistem bo avtomatsko poslal sporočilo, ko bo kamera zaznala neželeno gibanje na področju, ki ga pokriva.

Pri naprednejših sistemih lahko definiramo gibanje, da nas aparati ne bodo opozarjali na sosedovo mačko, ki se bo sprehodila čez naše dvorišče. Vsekakor pa bomo obvestilo dobili, če bo nekaj padlo pred vhodna vrata.

Komplet kamer za video nadzor

Komplet kamere za video nadzor in alarmni sistem skupaj predstavljajo najvarnejšo rešitev

Poleg video nadzornega sistema se veliko ponudnikov odloča tudi za namestitev alarmnega sistema, ki zaznava gibanje v prostoru. Oba skupaj zares dobro poskrbita za zaščito vsakega doma pred nepridipravi.

Back to top