Staro železo in odpadno železo – odvoz in razrez | Cena železa ugodna

Staro železo in odpadno železo – odvoz in razrez | Cena železa ugodna

Staro železo v domači lopi ali na parkirišču podjetja je za marsikoga neprijetnost, s katero ne ve točno, kako bi se spoprijel. Na tem mestu vam priskočimo mi, ki z dolgoletnimi izkušnjami vemo, kako ravnati z odpadnim železom, hkrati pa vam bomo ponudili tudi konkurenčno odkupno ceno železa ali drugih kovin.

Po eni strani se boste znebili vam več neuporabnega starega železa, poleg tega pa boste za to prejeli še plačilo. S tem boste koristili sebi, hkrati pa tudi ekološkemu pristopu do našega planeta. Ponovna uporaba surovin, kot je tudi staro železo, je namreč majhen košček v mozaiku ohranitve Zemlje.

Staro železo - odkup in razrez

Odkup starega železa: konkurenčna cena železa

Poleg odkupa starega odpadnega železa odkupujemo tudi ostale vrste kovin. To je npr.: aluminij, baker, medenina, cink, svinec … Odkupujemo večje kose iz prej omenjenih kovin (npr. aluminijasti deli odsluženih hladilnikov) in manjše kose vse do ostružkov. Cena železa in ostalih kovin, ki vam jo lahko ponudimo, je odvisna od kovine ter njene količine, pomembna pa je tudi ohranjenost oz. kakovost starega železa.

Cene kovin na trgu zelo nihajo, kar vsekakor vpliva tudi na odkupno ceno železa in ostalih kovin. Za natančnejšo ponudbo kontaktirajte naše strokovnjake preko e-pošte, da vam bodo lahko podali natančnejšo ceno za odpadno železo in ostale kovine.

Po konkurenčni ceni odkupujemo vse naslednje kovine in zlitine:

 • staro železo: Fe E1, Fe E3, Fe E8, ostružki,
 • litina,
 • nerjaveče jeklo (inox),
 • aluminij: industrijski, pločevina, profili, trdi, ostružki, hladilniki,
 • baker: I. kvaliteta, II. kvaliteta, III. kvaliteta, ostružki,
 • medenina: valjana, komadi, ostružki, mešani, hladilniki,
 • bron: kosi, ostružki,
 • cink,
 • svinec.

Staro odpadno železo - odvoz

Odvoz starega odpadnega železa

Poleg odkupa pa ponujamo tudi odvoz starega železa v naši režiji. Odvoz starega železa je namreč lahko izjemno nevarno, saj gre največkrat za večje rjaveče kose, ki lahko neizurjene delavce hitro poškodujejo. Poleg ureznin lahko pri rjavečem starem železu pride celo do prenosa tetanusa, ki je resno bolezensko stanje. Naše delo bodo izurjeni delavci tako opravili hitro in kar je najpomembnejše- varno.

Pri obsežnejših odvozih odpadnega železa in drugih kovin je potrebno dejavnost registrirati in pridobiti določena dovoljenja. Naše podjetje je vpisano v register prevoznikov odpadkov pri Agenciji Republike Slovenije za okolje, ki spada pod okrilje Ministrstva za okolje in prostor. To je uradna potrditev, da naše delo opravljamo resno, varno in brez tveganj. Dovoljenja, ki nam jih je Agencija Republike Slovenije za okolje izdala, so:

 • prevoznik odpadkov,
 • trgovec z odpadki,
 • zbiralec odpadkov,
 • predelovalec odpadkov,
 • zbiralec – upravljalec zbiralnega mesta izrabljenih vozil.

Razrez železa

Razrez železa in ostalih kovin

Ko staro odpadno železo dostavimo v naše podjetje, je možen tudi razrez železa. Tega izvajamo po dveh različnih postopkih, in sicer:

 • z avtomatskimi škarjami: močne avtomatske škarje za rezanje železa,
 • s plamenskim razrezom: z močnim plamenom razrežemo kovino.

Način razreza starega odpadnega železa je odvisen od količine in pa velikosti kosov. Za razrez železa se največkrat odločimo, ko gre za nekonvencionalne oblike kovine, npr.: železne cevi, cisterne, kopalne kadi, radiatorji, žlebovi … Za več informacij in vprašanja se obrnite na naše strokovnjake preko e-pošte ali nas pokličite.

Staro odpadno železo

Ekologija in staro odpadno železo

Staro železo predstavlja velik potencial za ponovno uporabo, saj lahko vse kovine preprosto pretopimo v nek drug izdelek, ki ga potrebujemo. S ponovno uporabo starega odpadnega železa tako prispevamo k zeleni prihodnosti našega planeta, saj okolje obvarujemo pred dodatnimi izpusti na račun izkopa železove rude. Proizvodnja železa in jekla namreč predstavlja okoli 5% izpustov CO2 na svetovni ravni, ponovna uporaba železa pa bo ta odstotek znižala.

Naša vizija je tako delovati ekološko in odgovorno do narave na območju Slovenije in celotne EU. Naše družinsko podjetje se ukvarja z zbiranjem, odkupom, sortiranjem, tehtanjem, skladiščenjem in prodajo sekundarne surovine ter svetovanjem na področju ravnanja s starimi, odpadnimi kovinami. Staro odpadno železo tako z vašo in našo pomočjo postane nov izdelek in tako pomaga pri recikliranju surovin.

Back to top