Razcepljeni nohti – pokazatelj, da vašemu telesu manjka kolagen

Razcepljeni nohti – pokazatelj, da vašemu telesu manjka kolagen

Razcepljeni nohti so ponavadi prva stvar, ki jo opazimo, kadar našemu organizmu primanjkuje hranilnih snovi. Ena od ključnih sestavin za zdravo rast, močno strukturo in sijoč videz kože, las in nohtov, je vsekakor kolagen. Predstavljamo vam, kako jih ohraniti zdrave, hkrati pa vam razložimo, zakaj je kolagen v prahu tako pomemben za izboljšanje stanja njihove strukture in videza.

Kolagen je ena od glavnih strukturnih beljakovin telesa, ki tvori različna vezivna tkiva – kožo, kosti, kite, vezi, ligamente, krvne žile in mišice. Ima veliko natezno trdnost (kar pomeni, da je močan, ko ga potegnemo) in daje moč tem pomembnim tkivom. S staranjem organizma se proizvodnja kolagena v telesu naravno upočasni, kar se kaže v propadanju tkiv, kot so kosti, sklepi in mišice, pojavijo se lomljivi krhki nohti in poglobijo kožne gube. Drugi dejavniki, ki lahko povzročijo izgubo kolagena, so nezdrava prehrana, pomanjkanje hranilnih snovi, stres in okoljski dejavniki, kot na primer pretirano izpostavljanje soncu.

Krhki nohti pogosto prizadanejo ljudi, še posebno ženske. Dejansko so zgrajeni iz beljakovine, imenovane keratin, zato je zadostna količina kakovostnih beljakovin ključnega pomena za zagotavljanje gradnikov zdravih in močnih nohtov. Najboljši naravni viri živalskih beljakovin so jajca, ribe, piščanec, puran in med rastlinskimi pa fižol, leča, čičerika, kvinoja, oreščki, semena in tofu. Prizadevajte si, da bi čim več teh živil redno vključevali v svoje obroke.

Razcepljeni nohti

Kolagen v prahu zagotavlja moč in elastičnost

Kolagen v prahu je priporočljiv prehranski dodatek v vsakodnevni rabi. Tako kot na druge dele telesa tudi na zdravje naših nohtov vpliva več dejavnikov, med drugim tudi hranila, ki jih dobimo s prehrano. Za rast potrebujejo beljakovine, vitamine in minerale, da ostanejo močni in zdravi. Slaba prehrana, ki ne vsebuje bistvenih hranil, staranje organizma in nezdrave življenjske razvade se kmalu odražajo na zunanjem videzu. Pokazatelj pomanjkanja so suhi, šibki in razcepljeni nohti, ki se zlahka zlomijo ali pa rastejo počasi in nepravilno.

Ne gre le za nečimrnost, zdrav sijoč zunanji videz je odličen barometer našega notranjega zdravja. Krhki nohti najprej pokažejo vidne znake pomanjkanja pomembnih mineralov. V svoj režim zdravega življenja in skrbi za zdravje vključite dnevni napitek, ki vsebuje čisti hidroliziran kolagen v prahu, esencialne vitamine in minerale ter številne druge koristne hranilne snovi.

Kolagen v prahu

Razcepljeni nohti – odpravite jih za vedno

Kolagen v prahu vsebuje kar 5 kakovostnih virov v hidrolizirani obliki in sicer govejega, piščančjega in ribjega. Z dodano jajčno membrano, C vitaminom, silicijem iz vršičkov mladega bambusa in šilajita – gorske smole, tvori enkraten in učinkovit prehranski dodatek, ki odpravlja težave kot so bolečine v sklepih, kožne gube, neprožna vezna tkiva in razcepljeni nohti. Zaradi svoje sestave, omogoča optimalno absorbcijo v črevesju in zagotavlja najboljši učinek vseh elementov.

Pri odpravljanju težav je priporočljivo, da smo pozorni tudi na druge pomembne minerale in vitamine, ki sodelujejo pri izboljšanem zdravju nohtov. Cink je potreben za sintezo beljakovin in rast celic v telesu, zato pomaga pri obnovi in pospešuje njihovo rast. Pomanjkanje lahko povzroči bele lise na ploskvi. Najboljši viri cinka so morski sadeži, oreščki, semena, fižol, gobe, kakav in pusto meso v majhnih količinah. Alkohol in kofein zavirata absorpcijo, zato boste tudi z zmanjšanjem njunega vnosa poskrbeli, da bo raven beljakovin v krvi ostala visoka.

Razcepljeni nohti kažejo tudi na pomanjkanje vitamina C. Uživajte veliko temnozelene listnate zelenjave, kot sta špinača in ohrovt, fižol, semena, ribe, piščanca in manjše količine rdečega mesa. Tudi vitamin B7 opravlja težave kot so krhki nohti, izboljša čvrstost, debelino in trdoto ter zmanjšuje cepljenje. Živilskih virov ni veliko, vendar arašidi, blitva, zelena listnata zelenjava, polnozrnata žita in jajca vsebujejo nekaj vitamina B7.

V naši ponudbi so na voljo kakovostna prehranska dopolnila, ki vsebujejo vse potrebne sestavine, da se boste počutili bolj zdravo in pomlajeno. Za vas smo pripravili tudi praktične pakete po ugodnih akcijskih cenah. Obiščite našo spletno stran in se prepričajte.

Krhki nohti

Back to top