Pasivne hiše – najboljši način, da znižate stroške za ogrevanje in hlajenje

Pasivne hiše – najboljši način, da znižate stroške za ogrevanje in hlajenje

Vsak letni čas ima svoje temperaturne posebnosti, zato je pogosto težko v bivalnih prostorih ohranjati stabilno temperaturo, ki bi pripomogla k dobremu počutju. Najpogostejše ustrezno temperaturo v hiši zagotavljamo z aktivnimi sistemi ogrevanja in hlajenja, ki pa na žalost veliko stanejo in so pogosto tudi obremenjujoči za okolje. Da bi pozimi za ogrevanje in poleti za hlajenje lahko ohranjali prijetno in stabilno temperaturo, hkrati pa znižali stroške, je potrebno poiskati ustrezno alternativo, ki bo ustregla vsem vašim željam. Najboljša rešitev so zagotovo pasivne hiše, ki se ponašajo z vrsto dobrih lastnosti. Podjetje JUBHome se že vrsto let ukvarja z gradnjo nizkoenergijskih hiš, ki pripomorejo k zmanjšanju stroškov ogrevanja.

Pasivne hiše po sistemu JUBHome

Stene JUBHome pasivnih hiš so narejene iz JUBHome WALL elementov. To so toplotnoizolativni oblikovniki, ki imajo na notranji in zunanji strani toplotno izolacijo, vmesni prostor pa je  iz armiranobetonskega jedra. Na razpolago so tri različne debeline, in sicer 30, 39 in 46,5 cm. Zaradi teh skrbno izbranih materialov imajo stene visok nivo akumulacije toplote in so zato primerni za masivno gradnjo. Temeljna plošča je izolirana po sistemu JUBHome BASE. Na razpolago imamo dve tlačni trdnosti 300 in 400 kPa ter tri različne debeline 16, 24 in 30 cm.

Gradnja hiše na ključ  je hiter in zanesljiv projekt z dobrimi rezultati

Načrtovanje, gradnja, projektiranje, investiranje in pridobivanje dokumentacije so dolgotrajen in naporen proces. Da bi se izognili vsem tem naporom in se, kar se da hitro, vselili v nov dom je najbolj zanesljiva, varna, ugodna in hitra rešitev gradnja hiše na ključ. Gradnja hiše na ključ namreč pomeni, da je hiša zgrajena do te faze, da je vam potrebno le še kupiti notranjo opremo, preden se lahko vanjo končno preselite.  Seveda je mogoče izdelati navadno sodobno hišo po vašem okusu, še bolj priljubljena pa je masivna gradnja pasivnih hiš in skoraj-nič energijskih hiš. Največja prednost gradnje hiše na ključ je gotovo hitrost poleg tega pa imajo stranke vpogled v vse faze gradnje, zato se bo končni rezultat skladal z vsemi vašimi željami. Takšne hiše so izjemno varne zaradi napredne konstrukcij.  Pasivne in varčne hiše na ključ se ponašajo še s tem, da ne potrebujejo aktivnih sistemov ogrevanja, hlajenje pa poteka s pomočjo rekuperacije zraka. Na spletni strani JUBHome, lahko s pomočjo konfiguratorja izdelate sanjsko sodobno hišo, pasivno hišo ali celo manjši počitniški objekt.

Varčne sodobne skoraj nič-energijske hiše

Najboljši razlogi zakaj se odločiti za pasivno hišo

Pasivne hiše zaradi dovršene izgradnje zagotavljajo vse najpomembnejše karakteristike, ki jih mora udobna hiša imeti. Gradnja nizkoenergijskih hiš je izjemno hitra, kakovostna in enostavna ter jo je mogoče prilagoditi potrebam posameznih strank. Ker je narejena iz skrbno izbranih materialov, uporaba dragih aktivnih sistemov za ohranjanje stabilne temperature ne bo več potrebna. Visoko izolativni toplotni ovoj hiše omogoča visok nivo akumulacije toplote poleg tega, pa z rekuperacijo zraka omogoča zračenje vseh prostorov v hiši. Ker imajo pasivne hiše izjemno nizke toplotne mostove, ki z odličnim sistemom prezračevanja preprečujejo nastanek plesni. JUBHome pasivne, varčne in nizkoenergijske hiše, so primerne tudi za izgradnjo na potresnih območjih, kar so dokazali natančni in zanesljivi testi na Katedri za konstrukcije in potresno inženirstvo. Poleg tega je sanacija po poplavi izjemno hitra, saj se le 2% talne podlage napije vode. Pasivne hiše so torej izjemno funkcionalne, okolju in človeku prijazne ter kvalitetne. Poleg tega pa imajo eleganten videz, ki se lahko prilagaja željam strank.

 

Back to top