Naravna krema za sončenje za otroke z izvlečki zelišč

Naravna krema za sončenje za otroke z izvlečki zelišč

Naravna krema za sončenje za otroke je 100 % ekološko izdelana, ne povzroča nobenih alergij in je kot taka primerna za zaščito občutljive otroške kože. Poleg tega, da učinkovito ščiti pred škodljivimi UV žarki, ima tudi izjemno funkcijo negovanja in vlaženja. Izvlečki zelišč, ki jih vsebuje, kožo pomirjajo in pospešujejo njeno regeneracijo, zato je primerna za uporabo tudi pri odraslih, ki imajo težave z alergijami, dermatitisom ali ne prenašajo dobro krem, ki vsebujejo dražeče sestavine.

Zelišča, katerih izvlečki se nahajajo v kremi, so vzgojena povsem ekološko, v kvalitetni, neškropljeni in negnojeni zemlji, zato je izdelek povsem primeren tudi za vegane. Poleg zeliščnih izvlečkov, kremo sestavljajo kvalitetna olja kot so olivno, arganovo, orehovo ter mangovo in kakavovo maslo. Kljub temu naravna krema za sončenje za otroke ne pušča mastnih madežev, temveč se zelo hitro vpije in kožo samo navlaži ter nahrani.

Cinkov oksid in titanov dioksid (brez nano delcev) sta naravna minerala, ki delujeta kot naravni filter in kožo mehansko zaščitita pred škodljivimi vplivi UV žarkov. Za razliko od umetnih UV filtrov se ne vpijeta, ampak ostaneta na površini kože, zato je takšna zaščita veliko bolj obstojna od uporabe običajnih sončnih krem.

krema-za-soncenje-za-otroke

Krema za sončenje za otroke z zaščitnim faktorjem 25 ali 50

naravna-krema-za-soncenje-za-otroke

Krema za sončenje za otroke ima certifikat veganske in ekološke kozmetike, ne vsebuje nano delcev, je popolnoma bio razgradljiva in ne škoduje vodnim organizmom. Poleg zaščitne funkcije ima blagodejni negovalni učinek, kožo navlaži in nahrani. Ker se hitro vpije v kožo, ne pušča na oblačilih nobenih belih ali mastnih madežev.

Ker je namenjena uporabi pri najmlajših z najbolj občutljivo nežno kožo, je pomembno, da nudi kvalitetno zaščito pred sončnimi opeklinami. Zato je na voljo naravna krema za sončenje za otroke z zaščitnim faktorjem 25, oziroma 50 za tiste, ki imajo še posebej občutljivo kožo, ki na soncu hitro pordi. Kljub temu je potrebna velika mera previdnosti pri izpostavljanju sončnim žarkom, sploh v opoldanskem času, saj nobena krema ne nudi 100% zaščite.

Naravna krema za sončenje za otroke in pravila zdravega sončenja

Kljub temu da kvalitetna sončna krema z visokim zaščitnim faktorjem nudi odlično zaščito pred škodljivimi vplivi UV žarkov, pa je vseeno potrebno upoštevati nekaj pravil, sploh ko gre za najmlajše. Seveda velja enako za odrasle osebe, kajti sonce prinaša koristi vsem, če se mu izpostavljamo po pameti.

Vsi vemo, da imajo sončni žarki pozitiven vpliv na človeški organizem, ampak samo pod pogojem, da ne pretiravamo. Zmerno sončenje pomaga pri proizvodnji vitamina D, ki je ključnega pomena pri zagotavljanju kostne gostote. Vitamin D pomaga pri absorbciji kalcija, ta pa ohranja kosti močne in trdne. To sodelovanje med njima preprečuje zlome ali nastanek osteoporoze.

Poleg tega uživanje pod prijetnimi toplimi žarki pripomore k boljšemu razpoloženju in počutju, po nekaterih raziskavah pa preprečuje depresijo in Alzheimerjevo bolezen. Vsi smo verjetno že na lastni koži občutili, da smo veliko manj utrujeni, zaspani ali slabe volje, kadar se razblinijo oblaki in sončni žarki objamejo svet okoli nas. Dan takoj postane lepši, svetlejši in prijaznejši. Zato se ne smemo popolnoma izogniti nastavljanju žarkom, potrebno je le izbrati čas, ko so ti najmanj škodljivi za kožo. Kljub temu se je sploh v poletnih mesecih vseeno pametno zaščititi s kvalitetno zaščito in krema za sončenje za otroke je več kot primerna ne samo za najmlajše, temveč tudi za odrasle.

soncna-krema-za-otroke

Kako deluje naravna krema za sončenje za otroke?

Kako sploh delujejo sončne kreme, zakaj porjavimo in zakaj nas včasih tako hitro opeče sonce? Sončne kreme so narejene iz različnih sestavin, nekatere kemikalije v njih pa so včasih krivec za različne alergijske reakcije, sploh različne dišave ali barvila, ki jih nekatere kreme vsebujejo. Zato je zelo pomembno izbrati kvalitetno, po možnosti takšno, ki vsebuje same naravne sestavine, ki kožo negujejo in ščitijo, ne pa dražijo.

Kreme vsebujejo zaščitne faktorje, ki so različno močni, jakost pa je odvisna od SPF številke, ki je označena na embalaži. Višja je, dlje časa ste lahko izpostavljeni soncu. A pozor, to je odvisno tudi od tega, kako visoko je sonce na nebu. Zjutraj in proti večeru je nevarnost veliko manjša kot opoldan, ko je sonce točno pravokotno nad nami in ima največjo moč.

Večini ljudi je všeč rahel, zdravo zagorel ten kože, zanj pa je odgovoren pigment – melanin, ki ima nalogo zaščite celic pred škodljivim UV sevanjem. Z leti se količina melanina v koži manjša, zato je tudi zaščita pred poškodbami celic šibkejša in je verjetnost za nastanek kožnega raka večja.

krema-za-soncenje-tosama

Kadar smo preveč izpostavljeni UV sevanju, sploh če imamo zelo svetlo občutljivo polt (kar pomeni, da imamo manj pigmenta kot temnopolti ljudje), pride do opeklin, ki so boleče in neprijetne, pa tudi nevarne, saj puščajo trajne poškodbe kožnih celic.

Zato upoštevajmo nekaj zlatih pravil zdravega izpostavljanja soncu, izogibajmo se mu sredi dneva, uporabimo zaščito, ki jo ponuja kvalitetna bio krema za sončenje za otroke, pokrijmo glavo s slamnikom, telo pa z zračnimi prosojnimi tkaninami. In predvsem uživajmo v naravi na soncu.

 

Back to top