Najboljši IR paneli prinašajo skoraj 100-odstoten izkoristek električne energije

Najboljši IR paneli prinašajo skoraj 100-odstoten izkoristek električne energije

Najboljši IR paneli so tisti, ki predstavljajo najnižjo investicijo, ogrevanje brez stroškov vzdrževanja ter zelo dolgo življenjsko dobo kar do 30 let. Ker so sposobni kar 99 % električne energije pretvoriti v toploto, prinašajo ogromen prihranek pri mesečnih stroških ogrevanja. Ravno iz tega razloga se vedno več ljudi odloča za IR ogrevanje, cena investicije se namreč povrne izjemno hitro.

Ker delujejo na principu infrardečega nizkofrekvenčnega valovanja, ki se širi po prostoru in akumulira v predmetih, stenah ali tleh, se večinski delež toplote ohrani ter počasi sprošča nazaj v prostor. Zaradi te lastnosti je ogrevanje zelo varčno, saj tudi v primeru nekaj minutnega zračenja predmeti še vedno ostanejo topli in so toplotne izgube zanemarljive. Najboljši ponudniki imajo na svojih spletnih straneh spletne kalkulatorje za izračun moči, s katerimi je mogoče hitro in enostavno izračunati kakšna je IR grelni paneli poraba, oziroma kako močna grelna plošča je potrebna za optimalno ogrevanje posameznega prostora.najboljsi-ir-paneli v obliki ogledala

Je za IR ogrevanje cena edini odločilni dejavnik?

Seveda pri odločitvi, kateri so najboljši IR paneli, ne smemo upoštevati samo cene. Eden najpomembnejših dejavnikov je moč oziroma učinkovitost pri ogrevanju. Potrebno je tudi preveriti proizvajalca in se prepričati, iz katerih materialov so izdelani posamezni elementi. Prav tako je priporočljivo razmisliti o nakupu termostata, ki bo omogočil enostavno reguliranje temperature in pomagal privarčevati energijo, tako da bo poraba IR grelnih panelov resnično majhna.

Ko se odločimo za IR ogrevanje cena običajno zajema različne kriterije, ki pomembno vplivajo na izbiro. Največ pozornosti moramo nameniti pravilni izbiri moči, glede na velikost prostora ter lokaciji, kamor želimo namestiti posamezen element, prav tako pa tudi izbiri ustreznega termostata. Nenazadnje pa je pomemben tudi zunanji izgled posamezne komponente.

Na voljo je kar precej različnih modelov, ki se razlikujejo tako po svoji moči, kot tudi po velikosti, od česar pa je odvisna tudi končna IR grelni paneli poraba električne energije. Vloženo energijo je mogoče prihraniti z uporabo različnih termostatov, od brezžičnih, ki delujejo na baterije in ne potrebujejo montaže, pa do takšnih, ki se priključijo v vtičnico in v posamezen panel oziroma se vgradijo v podometno dozo.ir ogrevanje cena

Zakaj so med vsemi vrstami ogrevalnih tehnik najboljši IR paneli?

Sodobna tehnologija uvaja nove vrste ogrevalnih tehnik, ki počasi izpodrivajo klasične vrste ogrevanja na trda goriva in naftne derivate. Okoljevarstvene tendence stremijo k uporabi čiste energije, pridobljene iz obnovljivih virov, kot so sončna energija, energija vetra, uporaba toplotnih črpalk in seveda uporaba infrardečega valovanja. Novejši ogrevalni sistemi niso samo prijaznejši do okolja, temveč tudi do uporabnikove denarnice, kajti zasnovani so tako, da omogočajo maksimalni izkoristek vložene energije, ki jo pretvorijo v toploto. Že po tej plati so najboljši IR paneli, ki porabljeno elektriko izkoristijo v kar 99% in jo transformirajo v toploto za ogrevanje.

Druga velika prednost je ta, da so primerni za umestitev v vse prostore in različne vrste objektov. Pri tem ne potrebujejo izgradnje centralnega ogrevalnega sistema, dimnika ali prostora za kotlovnico, temveč le priklop na električno omrežje. Tako je za IR ogrevanje cena investicije precej manjša kot pri ostalih tehnikah. So hitro odzivni, saj začnejo oddajati energijo takoj po vklopu, omogočajo pa tudi individualno reguliranje ogrevanja vsakega prostora posebej.

stropni ir paneli

Poleg tega je način ogrevanja drugačen kot pri klasičnih sistemih, saj se s pomočjo infrardečega valovanja segrevajo predmeti, ne zrak. To omogoča enakomerno ogrevanje prostora, brez izsuševanja zraka, kar je še posebej pomembno za ljudi, ki jih pestijo alergije, astma in podobne težave. Infrardeče valovanje, ki ga oddajajo najboljši IR paneli, je namreč podobno občutku sončnih žarkov, zato zagotavlja blagodejen občutek toplote, ne da bi povzročalo vrtinčenje zraka in dvig prahu v prostoru.

Od česa je odvisna IR grelni paneli poraba elektrike?

Da bi kar najbolj izkoristili možnosti, ki jih ponujajo IR grelni paneli, poraba elektrike ne sme predstavljati višjega stroška, kot bi bil pri drugih vrstah ogrevalnih tehnik. Zato moramo upoštevati nekaj kriterijev, ki lahko odločilno vplivajo na mesečno porabo. Kvalitetno izoliran prostor ima velik vpliv na porabo, vendar je ta kriterij pomemben tudi pri drugih načinih ogrevanja. Pri slabi izolaciji so toplotne izgube precej višje, saj težje dosežemo in vzdržujemo željeno temperaturo v prostoru.

Tudi velikost posameznega prostora lahko odločilno vpliva na porabo. Zato je dobro že pri načrtovanju in primerjanju, kolikšna je za IR ogrevanje cena posameznega panela, upoštevati velikost, pa tudi namembnost prostora. Razlika je namreč, ali želimo ogrevati spalni, dnevni prostor ali kopalnico. Tudi višji stropi lahko zahtevajo večjo moč IR panelov, zato moramo upoštevati tudi prostornino, ne samo kvadraturo posamezne sobe. V vsakem primeru pa lahko z učinkovito uporabo termostatov ter individualnim krmiljenjem posameznega prostora precej zmanjšamo porabo električne energije.

ir-grelni-paneli-poraba

Kje se torej dobijo najboljši IR paneli?

Podjetje IR paneli d.o.o., ki je generalni uvoznik in distributer za Slovenijo in Hrvaško, je eden najbolj priznanih in kvalitetnih ponudnikov pri nas. S svojimi visokokakovostnimi produkti in konkurenčnimi cenami, želijo približati tehniko IR ogrevanja vsaki stranki posebej in prilagoditi kapacitete posameznih komponent, glede na želje in potrebe uporabnikov. Pred nakupom vam bodo omogočili strokovno svetovanje ter vam odgovorili na vsa vaša vprašanja. Lahko ste prepričani, da boste za svoj denar dobili vrhunsko ogrevalno tehniko, prilagojeno vašim individualnim bivalnim pogojem.

stenski infrardeči grelni paneli

 

 

 

Back to top