Lesene hiše na ključ so enostavna in odlična rešitev

Lesene hiše na ključ so enostavna in odlična rešitev

Lesene hiše na ključ so tudi v Sloveniji že postale mnogo bolj priljubljene, kot nekoč. Razlogov za to je več. Zagotovo je eden od pomembnejših ta, da je gradnja hiše na ključ enostavna. V njo namreč ni potrebno vlagati veliko časa ali truda, saj ta v naše roke že pride bolj ali manj dokončana. Poleg tega cena hiše na ključ danes ni več veliko dražja od cene gradnje objekta, ki ga zgradimo po klasični metodi. Hiše na ključ so ob enem tudi praktične in trajnostne, varčne, pogosto pametne, predvsem pa ob naročilu točno vemo, kaj bomo dobili.

lesena hiša na ključ

 

Gradnja hiše na ključ nam prihrani stres, ki je ponavadi prisoten ob klasični gradnji

Okoljske usmeritve Slovenije in celotne Evropske unije so vse bolj zahtevne in podrobne, saj naj bi bila gradnja vedno bolj trajnostna. Prav zaradi tega se lahko ob postavljanju klasičnega doma kaj hitro srečamo s težavami povezanimi s trajnostjo, ki lahko gradnjo na eni strani znatno podaljšajo, na drugi pa tudi podražijo.

Montažne lesene hiše na ključ pa morajo odgovarjati vsem okoljskim standardom. Običajno so zgrajene iz naravnih in ekoloških materialov, to pa poskrbi tudi za to, da so takšni domovi energijsko učinkoviti in zagotavljajo optimalno uporabo obnovljivih virov energije. Poleg tega se je potrebno zavedati, da človek v svojem domu preživi ogromno časa, zato je ključno, da je njegovo bivalno okolje zdravo in prijetno. Na to zagotovo vplivajo materiali iz katerih je dom zgrajen. Marlesove lesene hiše na ključ pa so šle še korak naprej.

gradnja hiše na ključ

Omenjeno podjetje je namreč prvi slovenski proizvajalec tovrstnih objektov, ki se lahko pohvali s tem, da je v skladu z Direktivo o gradbenih proizvodih Evropske unije pridobilo evropsko tehnično soglasje. Le to predstavlja osnovo za označevanje objektov z znakom CE. Takšna oznaka namreč pomeni, da imajo njihovi objekti izpolnjene prav vse zahteve glede varnosti hiše. Tako so mehansko odporni, stabilni ter požarno varni.

Poleg tega se lahko podjetje pohvali še s številnimi drugimi certifikati. Denimo, tudi s švicarskim nadstandardnim certifikatom, ki zagotavlja, da se njihovi leseni objekti lahko pohvalijo z visoko učinkovito nizkoenergijsko gradnjo Minergie. Pa tudi s certifikatom Passivhaus Inštituta iz Nemčije za pasivno gradnjo, ki še dodatno zagotavlja kakovost in energijsko učinkovitost. Vse to pomeni, da boste z gradnjo hiše na ključ pri njih dobili vrhunsko kakovost in energijsko učinkovitost, s tem pa bo vaš dom na vseh področjih odgovarjal vsem okoljskim standardom, ki jim mora. Tako vam bodo prihranjene mnoge skrbi, sama gradnja doma pa bo veliko manj stresna. To pa ni edina prednost, ki jo boste v tem primeru dobili.

 

Lesene hiše na ključ ponujajo še druge prednosti

Gradnja hiše na ključ je mnogo manj stresna, kot gradnja klasičnega doma, in ne le zaradi okoljskih dejavnikov. Takšen dom je zgrajen mnogo hitreje, veliko hitreje je tudi vseljiv, saj so objekti zgrajeni iz suhih materialov. Ravno suhi materiali so tudi razlog, da bo takšno bivalno okolje mnogo ugodnejše. Ker okolje ne bo vlažno, se v vašem domu ne bo nabirala plesen. Zrak je praviloma v takšnih objektih mnogo kakovostnejši. Poleg tega pa je v njih mnogo lažje poskrbeti za trajnostne rešitve, katere bodo imele za posledico tudi velike prihranke pri energiji.

Takšni objekti, denimo, zagotavljajo odlično toplotno izolacijo, kar se bo odražalo v nižjih stroških vzdrževanja in ogrevanja. Vanje bo lažje implementirati trajnostne rešitve. Ker se le-ti ponašajo še z že omenjenimi certifikati, pa ste lahko tudi prepričani, da bo vaš dom poplavno, potresno in požarno varen.

Tudi cena hiše na ključ je pomemben dejavnik od katerega je odvisna odločitev o gradnji. Hkrati pa ste lahko prepričani, da bo ta na koncu takšna, kot ste se dogovorili pri podpisu pogodbe. Takšni objekti namreč zelo redko presežejo pogodbene stroške ali jih vsaj ne presežejo v veliki meri. Podobno lahko rečemo tudi za čas postavitve.

 

Cena hiše na ključ je odvisna od več dejavnikov

Kljub temu, da lahko rečemo, da so leseni objekti na ključ odlična rešitev pri načrtovanju svojega doma, se je treba zavedati, da bo cena tudi pri tovrstnih objektih odvisna od več dejavnikov.
Recimo od velikosti, varčnosti, verjetno tudi lokacije. Seveda bodo objekti, ki bodo zahtevnejši za izgradnjo ali kako drugače posebni, dražji od klasičnih. Na ceno bodo tako zagotovo vplivale vaše zahteve glede same oblike in lastnosti doma. Cena hiše na ključ pa bo zelo odvisna tudi od gradbene faze. Tudi lesene hiše na ključ lahko namreč dobite v različnih gradbenih fazah.

Najdražja možnost bo zagotovo objekt v 5. fazi. Torej objekt na ključ, ki bo zgrajen popolnoma do konca. Vseeno pa je Marles objekte mogoče dobiti tudi v zgodnejših gradbenih fazah, kar bo zagotovo vplivalo na nižjo ceno. V vsakem primeru se v podjetju trudijo za individualen pristop in lahko za vas zgradijo točno takšen dom, kot si ga boste zaželeli. Pri tem, da bo ta res trajnosten in energijsko učinkovit, da bo postavljen tam in tako, da bo najbolje, in podobno, pa vam bodo pomagali številni strokovnjaki.

cena hiše na ključ

Back to top