LED trakovi za notranjo in zunanjo uporabo

LED trakovi za notranjo in zunanjo uporabo

LED trakovi so v zadnjih letih postali pravi hit na področju osvetljave, še posebej pa tiste, ki je bodisi točkovna bodisi zgolj dekorativna. Še pred nakupom ustreznega LED traku je dobro, da razmislimo o tem, kje se bo le-ta nahajal. Z razmahom tako ponudbe kot tudi prodaje najrazličnejših LED trakov, denimo LED trakov 12v ali LED trakov 24v, je namreč prišlo do proizvodnje LED trakov ta zunanjo uporabo in za notranjo uporabo. Slovenska spletna stran Trendlight nudi veliko izbiro LED trakov, ki pridejo v poštev v različnih prostorih. Še posebej priljubljeno je nameščanje LED trakov v kuhinjski pult, garderobne omare, ogledalo, ozadje televizorja, ob stenah, pod stopnicami, policami in ob robu pohištvenih kosov, LED trakove za zunanjo uporabo pa se velikokrat montira na nadstrešek, teraso itd. Možnosti so praktično neomejene, Trendlight pa z veseljem svetuje pri izbiri ustreznega traku. Spletna trgovina nudi najrazličnejše LED trakove za zunanjo in notranjo uporabo, izbiramo pa lahko med različnimi dolžinami, barvami in močmi trakov.

LED trakovi za zunanjo uporabo imajo dvojno vlogo

LED trakoviČeprav so LED trakovi najuporabnejši v notranjih prostorih, denimo kot osvetljava ob kuhinjskem pultu, tleh, stopnicah, robu pohištva idr., pa z lahkoto pričarajo magično vzdušje tudi na zunanjih površinah. Njihova vloga je torej dvojna: so koristni, saj dobro točkovno osvetlijo prostor, obenem pa dekorativni, kajti s pridušeno svetlobo omogočajo romantično vzdušje. LED trakove za zunanjo uporabo najpogosteje nameščamo na oz. ob avtomobilske nadstreške ali terase. Pri nakupu LED traku za nadstrešek, v kolikor gre za glavni svetlobni vir, moramo paziti na izbiro ustreznega LED traku za zunanjo uporabo; v poštev pridejo denimo LED trakovi 24v, kot npr. 30LED/m, v kolikor si želimo zgolj ambientno svetilnosti, ter 60LED/m oz. 120LED/m, v kolikor imamo željo po močnejši svetilnosti. Vsekakor pa za montažo potrebujemo tudi napajalnik za LED trakove ter SLIM ALU profil. Podobno kot za avtomobilske nadstreške podjetje Trendlight nudi tudi LED trakove za zunanjo uporabo, ki so namenjeni terasam.

LED trakovi za notranjo uporabo se med seboj razlikujejo

LED trakovi za zunanjo uporabo se od tistih za notranjo uporabo razlikujejo predvsem po velikosti in debelini. Tudi v notranjih prostorih lahko namreč uporabimo bodisi LED trakove 12v ali 24v, odvisno od naših potreb in želja, pozorni pa moramo biti na nakup ustreznega profila in napajalnika za LED trakove. V kolikor LED trak nameščamo ob kuhinjski pult, Trendlight svetuje namestitev SLIM, VGRADNEGA  ali KOTNEGA ALU profila, nosilcev za ALU profil ter kakovosten napajalnik za LED trakove. Podobno je tudi z nameščanjem trakov v garderobni omari; tudi tu prideta v poštev LED trak 12v oz. LED trak 24v, predtem pa je dobro namestiti OVAL ALU profil z ustreznim napajalnikom za LED trakove.

Kakovostni napajalniki za LED trakove

Napajalniki za led trakovePoleg nakupa LED traku Trendlight nujno svetuje tudi nakup ustreznega napajalnika za LED trakove. Slednji mora nujno ustrezati napetosti samega LED traku; glede na to, da se običajno odločamo za nakup LED traku 12v ali LED traku 24v, za priklop na hišno napetost potrebujemo tovrsten napajalnik za LED trakove. Napajalniki za LED trakove se med seboj razlikujejo tudi po izhodni moči; večja kot je moč, daljši LED trak se lahko nanj priklopi. Trendlight poleg tega svetuje tudi izbiro takšnega LED traku (12v ali 24v), ki ne bo presegal izhodiščne moči napajalnika za LED trak, kajti slednji ne sme biti šibkejši od LED traku. Ko izberemo napajalnik za LED trak, se lahko odločimo tudi za ustrezen trak. Pri tem lahko pri Trendlight izbiramo med najrazličnejšimi barvami, velikostmi in močmi LED trakov. Vse našteto je seveda odvisno od tega, kam nameravamo LED trak montirati in kolikšna naj bi bila moč svetlobe, ki jo ta oddaja.

Back to top