LED trak za kuhinjo za dodatno osvetlitev

LED trak za kuhinjo za dodatno osvetlitev

LED trak za kuhinjo lahko predstavlja glavni ali pa pomožni oz. dodatni vir osvetlitve tam, kjer ga potrebujemo. Čeprav LED trakovi načeloma sodijo med tip ambientalne osvetlitve, pa so se začeli pojavljati v praktično vseh prostorih, denimo v spalnici, dnevni sobi, hodniku in celo v kuhinji. Prav LED trak za kuhinjo sodi med LED trakove z najbolj uporabno funkcijo, saj predstavlja dober vir dodatne osvetlitve. Kuhinjski LED trak je, tako kot ostali LED trakovi, sestavljen iz enakomerno razporejenih t. i. diod. Različni trakovi se med seboj načeloma razlikujejo po barvi in gostoti diod, vodoodpornosti, svetilnosti, načinu ter samem kraju montaže itd. LED luč trak postaja vse bolj priljubljen prav zaradi slednje – montaže –, kajti ta je povsem enostavna in nenazadnje tudi varna.

 

Kuhinjski LED trak – uporaba in energetska učinkovitost

Kljub temu, da je LED trak za kuhinjo razmeroma majhen, tj. sestavljen iz majhnih diod, to še ne pomeni, da ni energetsko učinkovit. LED osvetlitev kuhinje veliko priljubljenosti uživa zlasti zaradi preproste montaže, enostavne uporabe in energetske učinkovitosti, saj porabi kar osemkrat manj elektrike kot pa navadna žarnica. Poleg tega so takšni trakovi povsem varni za uporabo, kajti temperatura LED diod se nikoli ne dvigne nad 60 °C. LED trak za kuhinjo se prav tako odlikuje po svoji dolgi življenjski dobi, ki je v primerjavi z navadno žarnico kar trikrat daljša. Čeprav se kuhinjski LED trak razlikuje glede na moč diod, pa je osvetlitev prostora z njimi zelo dobrodošla, saj svetloba ni tako močna kot denimo pri običajni žarnici. Svetilnost je tako še ena izmed lastnosti pomembna za ustrezno LED osvetlitev kuhinje: v kolikor so vgrajene diode močne (npr. 19,6 W/m), je tudi svetilnost boljša. LED luč trak je lahko vodotesen, kar je v kuhinji še posebej dobrodošlo.

 

Barvni LED trakovi

 

LED trakovi – montaža je preprosta

Poleg varnosti, praktičnosti in energetske učinkovitosti LED trak za kuhinjo prinaša tudi preprosto montažo, pri čemer lahko poljubno izbiramo celo dolžino. TrendLight nudi LED trakove različnih dolžin, katerih dolžino preprosto prilagodimo z rezanjem. Obstaja pa ena podrobnost, ki jo prinašajo LED trakovi – montaža naj vedno poteka z ustreznim orodjem in pripomočki. Med slednje tako uvrščamo denimo LED profil in napajalnik, ki naj bo ustrezno nameščen. TrendLight nudi različne vrste napajalnikov, ki jih je v prostoru mogoče preprosto namestiti tam, kjer se nahajajo LED trakovi. Montaža LED traka za kuhinjo poteka na sledeč način: najprej namestimo aluminijast profil, zatem pa LED luč trak; slednji mora biti priključen na konektorje, s pomočjo katerih ga preprosto priključimo na LED napajalnik, s tem pa na električno omrežje. Preprosto, tako kot sami LED trakovi – montaža je enostavna, izboljšana svetilnost pa dosežena.

 

LED osvetlitev kuhinje s pomočjo trakov

Za boljšo LED osvetlitev (kuhinje in ostalih prostorov) LED luč trak predstavlja odlično rešitev. Ker je v obliki traku, čigar dolžino lahko poljubno prilagodimo z rezanjem, ga lahko preprosto namestimo tja, kamor želimo. LED trak za kuhinjo se običajno nahaja kar pod kakšno visečo omarico, tako da lepo osvetli delovno površino. Prav tako se kuhinjski LED trak lahko namesti drugam, odvisno od tega, torej, katero površino želimo osvetliti. LED osvetlitev kuhinje je tako v primerjavi z navadno osvetlitvijo precej bolj praktična in prilagodljiva. Poleg omenjenih obstajajo tudi t. i. RGB trakovi, ki jih lahko namestimo kar z lepljenjem na željeno površino. TrendLight nudi tako kratke, kot tudi dolge LED trakove za boljšo (LED) osvetlitev: kuhinje, spalnice, dnevne sobe, hodnika in drugih prostorov. Gre za kakovosten izdelek, primeren tudi za vlažne prostore, saj je vodotesen in ne prepušča vlage. Slednje je v kuhinji še posebej pomembno, saj izboljšuje varnost pri vseh opravilih: kuhanju, pečenju, cvrtju in nenazadnje pri čiščenju kuhinje.

Back to top