Kolagen za sklepe odpravlja bolečine ter pripomore pri obnovi kosti

Kolagen za sklepe odpravlja bolečine ter pripomore pri obnovi kosti

Kolagen za sklepe pripomore pri tvorbi naravnega kolagena, prispeva k ohranjanju zdravih kosti in nastajanju vezivnega tkiva. V zadnjih nekaj letih je veliko govora o kolagenu ter njegovem vplivu na vsesplošno zdravje in dobro počutje. Kaj je kolagen? To je najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu, ki jo najdemo v mišicah, kosteh, koži, hrustancih in vezeh. Je ključna komponenta vezivnega tkiva, ki telesu zagotavlja moč in strukturo.

Obstaja približno 28 različnih vrst kolagena, sestavljajo pa jih dolge in tanke, a prožne in močne strukture imenovane fibrile. S staranjem vrednost naravnega kolagena v telesu upada, njegova vlakna pa postanejo šibkejša. Da bi zvišali njegove vrednosti mnogi, posežejo po prehranskih dopolnilih. Ta izboljšajo prožnost in videz kože, odpravljajo temne lise ter okrepijo strukturo nohtov in las.

Njegove prednosti pa niso le kozmetične, saj ima pomembno vlogo pri naravnem procesu celjenja ran. S svojim delovanjem prispeva pri sintezi celic, ki spodbujajo celjenje, prav tako pa izboljšuje zdravje krvnega obtoka in žil, nadzoruje krvavitve ter zmanjšuje vnetja.

Verjetno se sprašujete, kaj povzroča njegovo izgubo? Dejavniki, ki k temu prispevajo, so različni. Od hormonskih sprememb, zdravstvenih stanj, naravnega procesa staranja do oksidativnega stresa, kajenja in slabe prehrane.

Najboljši kolagen

Kako najboljši kolagen pripomore k zdravju sklepov?

Kolagen za sklepe v obliki dopolnila prispeva k zdravju sklepov tako, da pomaga pri naravni sintezi beljakovine, za katero je znano, da ima protivnetne učinke. Poznamo različne vrste, a med najpogosteje zastopanimi so Tip I, Tip II in Tip III. Tip I se nahaja v koži, kitah in notranjih organih, Tip III, je sestavni del kostnega mozga, jeter in limfnega sistema, Tip II pa je moč najti v hrustancu. Slednji, kot prožno in čvrsto tkivo prekriva konice kosti v sklepih ter daje obliko sapniku, nosu in ušesom.

Zdrav hrustanec predstavlja učinkovito zaščito pred obrabo kosti, saj dopušča, da kosti drsijo druga čez drugo, ne da bi se pri tem drgnile oziroma udarjale. Pri njegovi obnovi pomagajo aminokisline, ki so gradniki beljakovin. To je razlog, zakaj redno jemanje te vrhunske beljakovine lajša bolečine in otekline sklepov, odpravlja jutranjo okorelost ter blaži obremenitev sklepov.

Sedaj ko veste, kaj je kolagen, je dobro, da spoznate še njegove prednosti. Kot prehranski dodatek podpira obnovo kosti in sklepov ter lajša bolečine. Zahvaljujoč edinstveni zasnovi odpravlja togost in vnetja ter izboljšuje gibljivost in prožnost. Redno ga uporabljajo tudi rekreacijski športniki, saj omili posledice visoko intenzivnih dejavnosti in vadbe.

Z delovanjem namreč prepreči prekomerne obremenitve sklepov ter morebitne poškodbe. Zaradi njegovih prednosti je ključen del zdravljenja po operaciji, saj pripomore pri obnovitvi beljakovinskih vlaken ter pospeši celjenje poškodb.

Kaj je kolagen

Kaj je najboljši kolagen in kakšne so njegove sestavine?

Kolagen za sklepe je poglaviten pri oblikovanju zdravega hrustanca ter ohranjanju vezivnega tkiva. Hkrati vpliva še na raven energije, učinkovitost vadbe, mobilnost ter vsesplošno dobro počutje. Ko z leti telo začne proizvajati manj beljakovine to najprej, občutijo sklepi.

Mnogi manko najprej nadomestijo s pomočjo uravnotežene prehrane bogate s hranili. A kompleksna beljakovina je sestavljena iz verig aminokislin, ki jih v večjih količinah z uravnoteženo prehrano ni vedno preprosto dobiti. Tedaj je treba poseči po prehranskem dopolnilu.

Sedaj ko ste spoznali, kaj je kolagen in kako deluje, si poglejmo še, kateri je najboljši. Najkakovostnejši na trgu je tisti s Tipom II, ki pripomore pri razvoju moči in prožnosti hrustanca. Ob tem mora spodbuditi še zdravje sklepov ter zmanjšati nelagodje med gibanjem. Dobro izbran prehranski dodatek z aktivnimi sestavinami bo učinkovito podprl tudi rigorozno vadbo in okrevanje po njej.

Pri izbiri prehranskih dopolnil smo največkrat osredotočeni na hranila, ki jih vsebujejo, in malo manj na njihovo proizvodnjo. Pomembno je, da njihova proizvodnja poteka v skladu z najvišjimi proizvodnimi standardi (GMP) in je podvržena strogemu nadzoru. Prav tako mora biti zagotovljen izbor najkvalitetnejših surovin, kakovost izdelkov pa potrjena s kliničnimi študijami.

Kolagen za sklepe

Katere sestavine vsebuje najboljši kolagen za sklepe?

Kolagen za sklepe Active Joint je rezultat premišljeno izbranih sestavin in skrbno zasnovanega procesa. Prehransko dopolnilo vsebuje različne sestavine, ki s svojim delovanjem prispevajo k nastanjanju vezivnega tkiva in ohranjanju zdravih kosti. Te sestavine so:

 • Ribji kolagen
  Pri proizvodnji ribjega kolagena so največkrat uporabljene luske in ribja koža. Ima najboljšo biorazpoložljivost in je bogat z antioksidanti, ki pripomorejo pri obnovi tkiva ter upočasnijo znake staranja. Zahvaljujoč manjši velikosti in postopku hidrolize uporabnikom nudijo hitrejšo in boljšo absorpcijo.
 • Prah zelenouste morske školjke
  Najboljši kolagen, še posebej tisti za sklepe, se bo zagotovo ponašal s to vrhunsko sestavino. Zelenousta školjka, ki izvira iz Nove Zelandije, vsebuje aktivne sestavine, ki preprečujejo in blažijo bolečine v sklepih. Redno jemanje pripomore k regeneraciji kosti, krepitvi vezivnega tkiva ter stabilnosti vezi.
 • Glukozamin 
  Glukozamin je naravna snov, ki jo je mogoče najti v hrustancu in drugih vezivnih tkivih. Z leti njegova vrednost upada kar oslabi tudi vezivna tkiva kar s časom vpliva na mobilnost. Jemanje glukozamina varuje hrustanec pred obrabo ter vpliva na strukturo in delovanje sklepov. Ob tem zmanjšuje bolečine ter ohranja mobilnost sklepov.
 • Mangan
  Mangan prispeva k ohranjanju zdravih kosti ter nastanjanju vezivnega tkiva. Je ključen del številnih procesov v telesu, zagotavlja pa tudi optimalno zaščito pred prostimi radikali in regeneracijo hrustanca.

Najboljši kolagen

Back to top