Katere plenice uporabljate za svojega otroka?

Katere plenice uporabljate za svojega otroka?

Katere plenice uporabljate je pogosto vprašanje, ki ga novopečene mamice zastavljajo svojim prijateljicam ali iščejo odgovore nanj na različnih spletnih straneh. Zagotovo mora biti na prvem mestu kakovost materialov, ki bodo novorojenčku omogočali udobje, prilagodljivost in vpojnost, mamicam pa zagotavljali mirne, prespane noči. Izbiro je potrebno nameniti materialom, ki ne smejo vsebovati parfumov, losjonov, lateksa ter niso beljeni s klorom. To so namreč potencialni alergeni, ki običajno povzročajo največ preglavic občutljivi otroški koži. Zelo pomembno je, da so izdelki dermatološko testirani, saj so takšne plenice za novorojenčke resnično izdelane iz koži prijaznih materialov.

Najboljše plenice za dojenčka morajo zagotavljati maksimalno vpojnost, kar je še posebej pomembno pri nočnem spanju. Nekateri izdelki omogočajo občutek suhosti tudi do 12 ur. Elastični robovi ob nogicah in trakovi za pritrjevanje preprečujejo iztekanje tekočin ter nudijo udobje tudi med obračanjem. Mehki in zračni materiali, tanjše jedro pleničke in dvojni aktivni kanali za hitrejšo vpojnost so le nekatere od odličnih lastnosti, ki jih zagotavljajo plenice za novorojenčke. Lepilni trakovi so izdelani tako, da jih lahko odlepite in pritrdite nazaj, če je plenička ostala suha in je še ni potrebno zamenjati.

najboljše-plenice-za-novorojencke

Ker je v prvih mesecih res zelo pomembno katere plenice uporabljate, se nekatere mamice raje odločijo za pralne tetra plenice za novorojenčke. Plast, ki se dotika dojenčkove kože, je narejena na rastlinski osnovi in je popolnoma brez kemikalij. Že več kot 30 let veljajo za prve okolju prijazne pleničke na svetu, saj so v celoti izdelane s pomočjo zelene energije. Niso pa namenjene samo povijanju, temveč predstavljajo nepogrešljiv pripomoček za umivanje, brisanje ali pokrivanje otročička. S svojimi razigranimi barvami in potiski poživijo otrokovo posteljico, sedež ali voziček, veliko malčkov pa jih še dolga leta uporablja kot tolažilno igračko za spanje. In prav zaradi vsestranske uporabnosti veljajo bombažne tetrice še vedno za najboljše plenice.

Ali so plenice za novorojenčke primerne tudi za kopanje?

Seveda. Stik z vodo je zelo pomemben, saj ima topla voda pomirjujoč in sproščujoč učinek na dojenčka. Omogoča mu bogato senzorično izkušnjo, saj ga spominja na varno okolje v maternici, vzpodbuja njegove čute in prispeva k boljšemu razvoju motorike. V prvih tednih se verjetno ne boste ubadali s tem, katere plenice uporabljate pri kopanju, saj se bo vaš dojenček najbolje počutil v domači kadi, kjer jih ne bo potreboval.

Po nekaj mesecih pa se bo vaš otročiček z veseljem pridružil brezskrbnemu čofotanju v bazenu ali morju in takrat boste potrebovali najboljše plenice za enkratno uporabo. Te bodo zaščitile okolico pred izločki, malčkom pa ne bodo predstavljale posebnega bremena, saj so izdelane iz materialov, ki v vodi ne nabreknejo. So zelo enostavne za uporabo, saj se nataknejo podobno kot spodnje hlačke, po uporabi pa jih lahko strgate ob straneh, snamete ter odvržete v smeti. Prijetne poslikave so malčkom tako všeč, da bodo brez težav dovolili, da jim jih nataknete ter se skupaj z njimi prepustite sproščujočim vodnim užitkom.

najboljse-plenice-za-kopanje

Če ste trajnostno naravnani tudi pri tem, katere plenice uporabljate pri kopanju, je za vas prava izbira kopalna oziroma plavalna plenička za večkratno uporabo. Izdelana iz koži prijaznega elastičnega materiala in všite mrežice. Na strani so pritiskači, ki omogočajo preprosto menjavo in zagotavljajo najboljše prileganje telesu. Mrežica poveča zanesljivost, da se blato ne bo izmuznilo v vodo. Uporablja se samostojno, po kopanju pa jo splaknemo ter operemo v pralnem stroju pri 60 °C, oziroma pri trdovratnih madežih na 95 °C.

Kakšne so najboljše plenice za novorojenčke?

Če ste v veselem pričakovanju in se bliža čas, ko boste končno spoznali svoj neprecenljivi zaklad, ki ga nosite pod srcem, imate zagotovo ogromno skrbi in opravkov z nakupom vsega potrebnega za prihod novega družinskega člana. Ker želite, da se bo vaš novorojenček počutil kar se da sproščeno in udobno, se verjetno zavedate, da ni vseeno, katere plenice uporabljate v prvih tednih in mesecih, ko bo njegova koža še posebno nežna in občutljiva. Veliko mamic je mnenja, da so najboljše plenice izdelane iz čimbolj naravnih materialov, ki so dermatološko testirani in preverjeni.

katere plenice uporabljate za dojenčke

 

Eden takšnih izdelkov je izjemno vpojna in tanka plenica, iz svileno mehkega bambusovega materiala, ki ima dodatno všit vpojni vložek. Sestavljena je iz 77 % viskoze bambusa in 23 % poliestra, ki je dodan v nosilne niti za večjo obstojnost in stabilnost. Površina, ki se neposredno dotika kože, je povsem brez poliestrskih niti. Te plenice za novorojenčke so primerne za strojno pranje pri 60 °C, brez težav pa prenesejo tudi pranje pri višjih temperaturah. Dovoljena je tudi uporaba sušilnega stroja, vendar ni priporočljiva, saj se žal v tem primeru precej skrajša življenjska doba. Sicer pa sušenje v stroju ni potrebno, saj je vpojno jedro izdelano iz bombaža ravno zaradi hitrejšega sušenja.

Če ste pristaš teh uporabnih in kakovostnih pralnih pleničk za večkratno uporabo, vas bo verjetno tudi zanimalo, katere plenice uporabljate kot prekrivne hlačke. Prekrivne hlačke so izdelane iz mikropora, ki ne prepušča mokrote, a koži vseeno zagotavlja zračnost. Ker so zelo tanke, se po pranju hitro posušijo. Tudi te se lahko perejo pri enakih temperaturah kot ostale pralne plenice, pred pranjem je le priporočljivo zalepiti ježke, ki so namenjeni pritrjevanju. Prekrivne hlačke so izdelane tako, da v celoti prekrijejo plenico iz blaga in s tem preprečujejo prehajanje mokrote na otrokova oblačila in posteljnino.

pralne-plenice za novorojenčke

Kam po najboljše plenice za vašega dojenčka?

Ker vam zagotovo ni vseeno katere plenice uporabljate za svojega dojenčka, vam priporočamo, da obiščete Tosamino spletno prodajalno, kjer si boste lahko podrobneje ogledali celotno ponudbo ter izbrali izdelke preverjene kakovosti po ugodnih cenah. Poleg izdelkov za previjanje in nego dojenčka, ponudba zajema vse izdelke, ki jih potrebujejo nosečnice in mlade mamice, da se bodo lahko kar se da sproščeno pripravile na rojstvo otroka.

 

Back to top