Jedilniške mize, kako jih izbrati in kaj prinašajo jedilne mize po naročilu?

Jedilniške mize, kako jih izbrati in kaj prinašajo jedilne mize po naročilu?

Jedilniške mize so od nekdaj bile osrednji del doma, kjer so se vsi družinski člani zbrali in družili. Z gradnjo večjih domov, dnevnih sob in otroških sob, so postale le del v prostoru, kjer se je družina zbrala ob obedu. V zadnjih nekaj letih pa je miza za jedilnico ponovno postala večnamenska. Virtualna učilnica, domača pisarna, kotiček za ročna dela, opravljanje domačih nalog ali druženje ob igri. Pri njenem nakupu je zato treba upoštevati kar nekaj lastnosti. Od velikosti, materialov, oblike, števila družinskih članov, obstoječega pohištva do družabnega življenja ter velikosti in uporabe. Vse te lastnosti bodo poskrbele za trajnostno izbiro, ki bo odlično dopolnila prostor. Seveda pa ne gre pozabiti še na en ključen dejavnik – slog.

Na trgu je velika izbira od skandinavskega minimalizma, rustikalnega šarma do očarljivih kombinacij “mix and match” ter industrijske sodobne elegance. Ne glede na izbiro sloga je pomembno, da so mize in stoli za kuhinjo topli ter vabljivi, predvsem pa udobni. Ob nakupu so številni posamezniki pozorni le na dizajn, velikost in material. Toda obstajata dve poglavitni lastnosti, ki ju mnogi spregledajo – vzdržljivost in funkcionalnost. Slednjima je dobro dati prednost pred dizajnom, saj bosta poskrbeli za trajnost kljub vsakodnevni uporabi.

masivna-lesena-miza-za-jedilnico
Kakšna naj bo miza za jedilnico in kako jo izbrati?

Jedilna miza s stoli mora biti trajnostna, vzdržljiva, brezčasna, stabilna in cenovno ugodna. Čeprav se tako visoki standardi kakovosti zdijo nemogoči, so s premišljeno izbiro še kako dosegljivi. Pred samim nakupom razmislek potrebujejo:

1. Namen uporabe
Izbira jedilniške mize je v veliki meri odvisna od tega, kako bo uporabljena. Lahko je osnovni kos pohištva, kjer družina obeduje, kjer otroci opravljajo domače naloge in kjer se družina zbere ob družabnih igrah. Lahko pa se uporablja le za posebne priložnosti in pogostitev gostov.

2. Velikost in oblika
Oblika in velikost sta v veliki meri, odvisni od prostora, števila članov družine in kako se bo uporabljala. Načrtovanje razporeditve pohištva je treba prilagoditi tlorisu in njegovi velikosti. To bo zagotovilo, da se bo vsak pohištveni kos popolnoma ujemal z dimenzijami, ki so na voljo. Okrogle oblike so izvrstne za manjše prostore, kjer je vsak centimeter ključnega pomena, sijajno dopolnijo tudi odprte tlorise. Pravokotne jedilniške mize so resnično vsestranske, saj fantastično dopolnijo manjše ter zapolnijo večje površine. Pri izbiri je treba paziti, da med steno ali katerikoli drugim kosom pohištva ostane dovolj prostora za premikanje stola.

3. Materiali
Brezčasnost, vzdržljivost in stabilna konstrukcija so bistvenega pomena pri izbiri pohištva. Masivno pohištvo iz hrastovega lesa se prilagaja vsakemu notranjemu slogu. Je izredno trpežno in enostavno za vzdrževanje. Ker pa je okolju prijazno pa pozitivno vpliva tudi na počutje, razpoloženje in zdravje.

4. Stoli
Če je pred nekaj leti veljalo, da se morajo mize in stoli za kuhinjo povsem ujemati, ni več tako. Stoli dopuščajo poigravanje najsi gre za materiale, barve, obliko ali le nekaj preprostega, kot so okrasne blazine.

jedilna-miza-s-stoli

Masivna jedilna miza s stoli po meri na voljo po konkurenčni ceni

Miza za jedilnico iz masivnega lesa se bo prostoru najbolje podala, če bo narejena po meri. Z izdelanimi skicami dobite boljši vpogled v funkcionalnost ter pravo kvaliteto končnega produkta. Da bi bili doseženi najvišji standardi, sta uporabnost in funkcionalnost predhodno testirani. Masivne jedilniške mize so izdelane iz naravnih materialov, ki so okolju in zdravju prijazni. Ti niso le hipoalergenski, temveč tudi nadvse trpežni. Za to poskrbi posebna biološko neoporečna obdelava, ki skupaj s pravimi informacijami o lesu izboljša ter podaljša trajnost.

Zahtevna obdelava z visokokvalitetnimi olji za les zagotovi optimalno zaščito. Na voljo so v različnih dimenzijah, tudi skupaj s 50 cm podaljški, ki se namestijo po potrebi, debelina plošče pa je 40 mm. Kaj pa cena? Zahvaljujoč serijskemu pohištvu, izvoženemu na zahodna tržišča, in dobrim cenam vhodnih surovin je cena konkurenčna.

V podjetju Artles ponujajo po meri samo njihove modele jedilniških mize. V ponudbi imajo namreč 4 plošče osnovnih dimenzij, naredijo pa lahko tudi plošče velikosti po želji kupca. Noge pa vedno ostajajo serijske in se jih ne da prilagajati.

mize-in-stoli-za-kuhinjo

Back to top