Hitro testiranje Ljubljana opravlja s potrjenimi HAG testi

Hitro testiranje Ljubljana opravlja s potrjenimi HAG testi

Hitro testiranje Ljubljana ter preostala slovenska mesta opravljajo s hitrim antigenskim testom – HAG test. Ljubljana ima več mest, ki omogočajo hitro testiranje. Vas zanima, kako poteka testiranje? Hitro. Ljubljana pri hitrem testiranju uporablja metodo imunokromatografije. Gre za metodo odkrivanja prisotnosti ciljne snovi v tekočem vzorcu v tem primeru brisu iz nosne votline.

Hitro testiranje v Ljubljani se izvaja s hitrimi antigenskimi testi, ki določijo prisotnost SARS-CoV-2 antigena. Le ta nastaja pri replikaciji virusa v dihalnih kužninah. Testi so nekoliko manj občutljivi kot PCR-testi, vendar so rezultati na voljo že v nekaj deset minutah. Hitro testiranje v Ljubljani in drugod po Sloveniji pomaga pri odkrivanju okužb brez značilnih znakov. Prav tako pripomore v situacijah, ko posameznik potrebuje testiranje hitro.

Hitro testiranje Ljubljana

Ljubljana in mnoga druga slovenska mesta si s hitrimi testi pomagajo pri učinkovitejši obravnavi ter razvrščanju pacientov. Hag testiranje (Ljubljana) obsega:

• HAG test (Ljubljana – Aleja, Center Vič, CityPark)
• Odvzem brisa iz nosne votline (dokazovanje antigenov SARS-CoV-2)
• Mikrobiološko preiskavo
• Varovalno opremo
• Vnašanje pridobljenih rezultatov v Centralni register podatkov o pacientih
• EU digitalno COVID potrdilo

Testiranje s HAG testi je primerno le za ugotavljanje aktivne okužbe s SARS-CoV-2 v prvih sedmih dneh bolezni. Salutem Int. d.o.o. v sodelovanju z GroMed otorinolaringologija d.o.o. izvršujejo testiranje s HAG testi, ki imajo najvišjo možno občutljivost. Tu je pomembna visoka specifičnost HAG testa, s katerim se opravlja hitro testiranje. Ljubljana in mesta, ki organizirajo hitre teste, uporabljajo ustrezno preizkušene in potrjene teste s CE oznako priznanih pristojnih uradov.

Hitro testiranje v Ljubljani

Brezplačno hitro testiranje s potrdilom v Ljubljani kar na treh mestih

HAG testiranje Ljubljana organizira s testi, ki iz opravljenih raziskav navajajo vedno visoko specifičnost (do 97 %) ter občutljivost do 94 %. Zaradi enostavne uporabe in hitrosti so testi manj občutljivi, a dajejo dobre rezultate pri pacientih z visokim virusnim bremenom. Hitro testiranje v Ljubljani na vseh testirnih mestih izvajajo izurjeni laboratorijski delavci ob natančnem upoštevanju navodil.

Vas zanima hitro testiranje? Ljubljana ima v sodelovanju s podjetjema Salutem Int. d.o.o. in GroMed otorinolaringologija d.o.o. 3 testirna mesta. Brezplačno testiranje v Ljubljani na Covid-19 poteka v nakupovalnem središču Aleja na Rakuševi ulici 1. Testiranje poteka na zunanjem parkirišču Aleje vsak dan od 8. do 20. ure v petek in soboto vse do 21. ure ter v nedeljo od 11. do 17. ure.

Povsem enak delovni čas imata tudi Center Vič na Jamovi cesti 105 ter Shopping center CityPark na Moskovski ulici 4, kjer prav tako izvajajo brezplačno hitro testiranje. Ljubljana, Celje, Maribor – ne glede na to, v katerem mestu se boste testirali, pomembno je, da HAG test opravite le, če nimate simptomov. Pri čakanju nosite masko ter vzdržujte medsebojno razdaljo vsaj 2 metra.

Testiranje hitro Ljubljana

Kaj potrebujete za brezplačno hitro testiranje in kje se lahko še testirate?

Brezplačno testiranje v Ljubljani je mogoče opraviti z veljavno zdravstveno izkaznico ter osebnim dokumentom. Rezultate testiranja z imunokromatografijo prejme posameznik že v nekaj minutah preko SMS sporočila. Vsa mesta omogočajo, proti plačilu, tujcem ter osebam brez zdravstvene izkaznice hitro testiranje s potrdilom.

Ljubljana in druga mesta za brezplačno testiranje izdajo tiskano potrdilo izvajalca (dvojezično SLO/ANG) v roku 15 minut od odvzema brisa nosne votline. Hitro testiranje s potrdilom (Ljubljana) je veljavno tudi za prehod meje.

Po Sloveniji so mnoga mesta, kjer lahko opravite hitro testiranje. Ljubljana ima svoja testirna mesta v nakupovalnih središčih Aleja, CityPark ter Center Vič. Salutem Int. d.o.o. v sodelovanju z GroMed otorinolaringologija d.o.o. pa hitro testiranje organizirata še v/na:

Hitro testiranje s potrdilom Ljubljana

• Kopru (Park Center Koper)
• Novi Gorici (Supernova Qlandia)
Kranju (Supernova Qlandia)
• Kamniku (Supernova Qlandia)
• Ptuju (Supernova Qlandia)
• Mariboru (Supernova Qlandia, center mesta pri hotelu Piramida, Europark)
• Celju (Citycenter Celje)
• Luciji (Hipermarket Mercator)
• Grosuplju (Hipermarket Spar)
• Postojni (Hipermarket Spar)
• Vrhniki (Hipermarket Spar)
• Sežani (Hipermarket Mercator)
• Škofji Loki (Merkur)

Back to top