Ekološka čistila so blaga in izjemno učinkovita

Ekološka čistila so blaga in izjemno učinkovita

Ekološka čistila so vse bolj priljubljena, saj vašemu domu ne škodujejo in ga ohranjajo bleščečega. Za razliko od klasičnih čistil so ekološka čistila narejena na osnovi naravnih sestavin in je zaradi njih vaš dom varnejši. Klasična čistila namreč vsebujejo številne kemikalije (na primer klorovo belilo in amoniak), ki so lahko nevarne, če jih mešamo med seboj. Ekološka čistila pa nimajo tovrstnih sestavin in varujejo zdravje vas in vaših bližnjih.

Majhni otroci in hišni ljubljenčki so zaradi svoje mladosti in nižjih velikosti še posebej ranljivi. Morda niste vedeli, a ravno čistila za gospodinjstvo so med desetimi snovmi, ki so najbolj pogost vzrok zastrupitev. Torej samo še razlog več, da uporabljate ekološka čistila. Tako zmanjšate tveganje z ekološkimi čistilnimi izdelki, ki niso strupeni ali tako nevarni. Zanimivo in bogato ponudbo ekoloških čistil najdete tudi pri nas, v podjetju Odori.

naravna čistila za kopalnico

Ekološka čistila iz naravnih sestavin izhajajo iz tradicije narave

Eko čistila nadaljujejo tradicijo, ki je v naših krajih bogata in poznana. Zelišča so bila tisočletja namreč tisti vir naravnega zdravja, ki so ga s pridom izkoriščali naši predniki. Eko čistila torej nudijo isti učinek kot bolj agresivna kemična čistila – brez stranskih učinkov. Za razliko od običajnih čistilnih izdelkov boste vedeli, da tisto, kar uporabljate, ne bo škodilo vam, vaši družini ali hišnim ljubljenčkom. Eko čistila gradijo na naravnih sestavinah, kot je limona in druge dišave, eterična olja, kis, soda bikarbona, sol in podobno. To tudi blagodejno vpliva na naše zdravje.

Simptomi kot so kašelj, kihanje, kožni izpuščaji, glavoboli in drugi, lahko izginejo, ko prenehate uporabljati strupene čistilne kemikalije. Skrb za zdravje pa se ne konča pri lažjih simptomih. Morda niste vedeli, a je veliko nevarnih kemikalij v običajnih izdelkih pogosto rakotvornih, mutagenih ali endokrinih motilcev. Njihova uporaba lahko vodi v resnično hude zdravstvene zaplete. Ravno zato je klasične produkte vredno opustiti v korist naravnih in okolju prijaznih izdelkov.

eko čistila

Naravna čistila za kopalnico vključujejo naravno čistilo za wc školjko

Ste vedeli, da so naravna čistila za kopalnico narejena na osnovi alkoholnega kisa? Ta je že znan razmaščevalec, deluje pa tudi antiseptično. Naravno čistilo za wc školjko odstranjuje vodni kamen in prijetno odišavi prostor. In ne bo vam treba skrbeti zaradi škodljivih hlapov. Ste vedeli, da lahko uporaba običajnih čistil prispeva k večjemu onesnaženju v zaprtih prostorih kot na prostem? Ja, tudi v kopalnici po uporabi običajnih čistil ostanejo kemični hlapi.

Hlapne organske spojine, ki so povezane s številnimi zdravstvenimi težavami, kot so poškodbe jeter, ledvic in osrednjega živčnega sistema, se sproščajo pri uporabi in shranjevanju izdelkov ter lahko ostanejo v zraku še dolgo po uporabi. Zlasti tisti, ki so nagnjeni k alergijam, se bodo temu želeli izogniti.

Zadihajte lažje in s polnimi pljuči – z resnično ekološkimi čistilnimi izdelki. Zlasti astmatični bolniki dobro poznajo simptome, ki se razvijejo po alergijah in draženju dihalnih poti. Temu so izpostavljeni tudi drugi kronični bolniki, starejši in otroci. Nikakor jih ne smemo ogrožati z uporabo preveč agresivnih kemičnih čistil.

Naravni razmaščevalec vam pomaga ohranjati čisto kuhinjo

Tudi v kuhinji vam na pomoč prihiti naravni razmaščevalec. Pa bi verjeli, da lahko z mešanico naravnega alkoholnega kisa, limone in sode bikarbone najbolj učinkovito odstranite maščobe? Kdor ni poskusil, težko verjame. Naj vam zagotovimo, da boste presenečeni nad močjo in učinkovitostjo ekoloških čistil! Hkrati pa boste poskrbeli tudi za okolje.

Ko se odločite za uporabo eko čistilnih izdelkov, se zavzamete tudi za zaščito okolja. Večina okolju prijaznih čistilnih izdelkov je narejena z uporabo trajnostnih proizvodnih praks in naravno pridobljenih, iz varnih, nestrupenih in biorazgradljivih sestavin, ki nimajo negativnega vpliva na okolje.

Žal pa nekatera običajna čistilna sredstva vsebujejo sestavine, ki so strupene, nevarne, biološko nerazgradljive in narejene iz neobnovljivih virov, kot je npr. nafta. Tovrstna čistila zato negativno vplivajo na zemeljske ekosisteme. Govorimo o vplivu na reke, povodje, prst in ozračje ter posledično vse rastlinske in živalske vrste, ki tam živijo.

V podjetju Odori se zavedajo odgovornosti, ki jo imamo kot človeška vrsta do našega okolja. Mati narava nam je dala možnost, da svoja stanovanja negujemo in čistimo z naravnimi čistili ter jim tako podarimo svež in trajnosten lesk ekoloških čistil. Zakladnica znanja iz stoletnih tradicij zeliščarstva jim služi za navdih pri pripravi čistil in izdelkov, namenjenih domu. Z naravnimi izdelki se spoštujejo materiali pohištva in vašega stanovanja.

Bodimo skupaj trajnostno naravnani in spoštujmo okolje, ki nam je dalo vse bogastvo, v katerem živimo. Nenazadnje smo tudi mi del tega ekosistema in si želimo, da bi ga še dolgo ohranili za vse nadaljnje generacije. Ravno našim otrokom privoščimo, da bi imeli tako ohranjeno naravo, kakor je pričakala nas. Samo z eko čistili lahko zagotovimo spoštovanje in negovanje okolja.

Poglejte si ponudbo, ki obsega raznovrstne čistilne izdelke za vsak prostor vašega doma. Vse izdelke lahko naročite preko naše spletne trgovine. Jamčimo za sledljivost in kakovost vseh uporabljenih sestavin. Posezite v bogato zakladnico narave. Poskrbite za zdravje vas in vaših bližnjih in zadihajte s polnimi pljuči.

naravno čistilo za wc školjko

Back to top