Bioklimatske pergole – aluminijaste – po meri, izdelane v Sloveniji

Bioklimatske pergole – aluminijaste – po meri, izdelane v Sloveniji

Bioklimatske pergole predstavljajo odlično rešitev za uporabo zunanjega prostora ne glede na vreme. Zakaj ne bi dodali topline in udobja domu z dodatnim prostorom, ki ga lahko uporabljate skozi vse leto? Pergola bioklimatska natančneje, je ena izmed najbolj učinkovitih in inovativnih rešitev za dom. Njena naloga je, da optimalno izkoristi prostor, svetlobo ter ščiti zunanji prostor pred slabim vremenom. Bioklimatske pergole se s pomočjo popolnoma avtomatiziranega sistema reguliranja svetlobe ter prezračevanja brez težav prilagodijo vsem vremenskim razmeram. Poleti uspešno ščitijo pred vročino, pozimi pa prostor zaščitijo pred mrazom in snegom. Zasnovane so tako, da se prilegajo vsakemu zunanjemu prostoru, zato jih uporabljajo tudi restavracije, kavarne, hoteli in poslovni objekti.

Aluminijasta bioklimatska pergola

Bioklimatske pergole – Slovenija ima edino samočistilno pergolo na trgu

Povečajte in izboljšajte bivalni prostor z inovativno rešitvijo, kot je bioklimatska pergola. Slovenija ima edino samočistilno pergolo na trgu. Hard-Top pergola, bioklimatska, je moderna arhitekturna rešitev najvišje kakovosti, ki z motorno rotacijo lamel kontrolirano senči ali sonči. Njena skrivnost so nastavljive, najširše in najtanjše vitke lamele, zaradi katerih je statično najmočnejša pergola. Pergole in njihova inovativni zasnova z učinkovitostjo ter prefinjenostjo udoben, domač bivalni prostor razširijo še na zunanjost. Načrtovanje terase in zunanjega prostora ni nikoli preprosto, še posebej, če temu prištejemo izbiro pergole. Bioklimatska Hard-Top pergola zajema pri oblikovanju vrsto dejavnikov od estetike, izvedljivosti, velikosti prostora pa vse do učinkovitosti.

Pergola bioklimatska

Bioklimatske pergole v Sloveniji – Izdelava in mnoge prednosti uporabe

Bioklimatske pergole zagotavljajo popolno mikroklimo ter dobro počutje v spreminjajočih se vremenskih razmerah. Njihova uporaba prinaša mnoge prednosti, kot so:

  • Prijaznost okolju

Ekološke arhitekture rešitve, kot so pasivne hiše in nizko energetski objekti, so vse bolj priljubljene. Pomembno vlogo pri tem ima tudi pergola. Bioklimatska Hard-Top pergola z delovanjem zmanjšuje porabo energije, sicer potrebne za hlajenje, razsvetljavo in gretje ter s tem pripomore k varovanju okolja.

  • Izdelava iz trpežnih materialov

Bioklimatske pergole so izdelane iz robustnih materialov, kot so aluminij, inox in guma. So vodotesne, odporne na točo, dež, veter in sneg. Ker so 100 % korozijsko odporne, brez težav delujejo desetletja brez vzdrževanja.

  • Bioklimatska pergola – Slovenija ima prvo samočistilno pergolo na trgu

Od doseganja ciljev varčevanja z energijo do popolne prilagodljivosti – to je bioklimatska pergola Slovenija ima avtorsko zaščiten proizvod družinskega podjetja – Hard-Top pergolo, ki je prva samočistilna pergola na trgu. Lamele aluminijaste bioklimatske pergole nimajo žlebov, zato dež umazanijo izpere preko lamel neposredno v odtok.

Bioklimatska pergola Slovenija

  • Najširše, najtanjše lamele nudijo optimalen nadzor

Nastavljive lamele so ključnega pomena zagotavljanje potrebne klimatske kontrole pergole. Bioklimatske pergole imajo najširše, najtanjše vitke lamele (40 x 300 mm), ki z minimalno porabo energije prepuščajo do 80 % sonca tudi pozimi. Zaradi napredne izdelave lamele ščitijo prostor pred vremenskimi razmerami ter UV žarki. Aluminijaste bioklimatske pergole nudijo prezračevanje in ohranjajo želeno raven sence v vseh letnih časih. Avtomatiziran sistem pripomore k uravnavanju naravne temperature zunanjega prostora in omogoča enostavno uporabo pergole. Bioklimatska električna pergola deluje s pomočjo 24V elektromotorja s krmiljenjem na stikalo, CNS ali daljinec.

  • Preprosta vgradnja

Hard-Top pergole, bioklimatske, je mogoče vgraditi na novogradnje, obstoječe objekte, tudi nevidno skozi izolacije. Objekti so lahko opečni, jekleni, betonski, leseni ali skeletni, pomembno je le, da so pred montažo pripravljeni temelji ali AB plošča z odtoki. Varjena in vijačena konstrukcija je z vsemi tesnilnimi ter gibljivimi elementi pritrjena na objekt s s strani, v kotu, z vogala, vgrajena v strop ali streho, ali pa samostoječa. Popolna prilagodljivost vgradnje in izdelava po meri dopuščata, da se pergole povsem prilegajo vsakemu prostoru ne glede na njegovo velikost.

  • Minimalistično oblikovanje

Minimalistično oblikovanje odlikuje bioklimatske pergole. Slovenija je znana po raznovrstnih bivalnih okoljih, zato je zunanji prostor včasih malce težje načrtovati. Le ta se mora skladati z estetiko arhitekturnega objekta kot z okolico. Minimalistična oblika bioklimatske pergole dopušča, da se skladajo z vsakim bivalnim okoljem. Za edinstven videz jih lahko nadgradimo z dodatno opremo, z nekaj okraskov pa jih spremenimo v prijeten, pomirjajoč prostor.

Bioklimatske pergole - regulacija lamel

Aluminijasta bioklimatska pergola Hard-Top izdelana po meri naročnika

Bioklimatske pergole Hard—Top niso serijski proizvod, temveč so izdelane unikatno po meri in željah naročnika. Preudaren, temeljit proces izdelave se začne z izmerami in izrisom izvedbenih načrtov. Te nato prevzame mojster, ki po standardnih postopkih izdela vse komponente ter sestavi in testira pergolo. Bioklimatska edinstvena pergola je nato razstavljena, aluminijasti deli so poslani na barvanje, ostali pa skrbno skladiščeni, kjer čakajo na predajo naročniku.

Da bi pergole čim bolj prilagodili arhitekturni zasnovi doma lahko naročnik izbire katerokoli barvo po RAL lestvici – tudi v imitaciji lesa. Barvane po švicarski nanotehnologiji s “fasadno-poliester” barvo, nudijo kar desetletno garancijo na obstoj in ton barve pergole. Bioklimatske pergole omogočajo optimalno prilagoditev tudi z dodatno opremo. Slednja pripomore k oblikovanju udobnega, sproščujočega bivalnega prostora. Med najbolj priljubljeno dodatno opremo so:

  • LED linijska in LED točkovna svetila
  • Stranska senčila, kot so steklene stene in brisoleji
  • Senzorji za dež
  • Elektro gretje lamel, kjer je močna kondenzacija ali kjer so večje količne snega

Živite ob morju in ne veste, kako bi se obnesla aluminijasta bioklimatska pergola? “Marine paket” je posebna izvedba pergole, namenjena prav vgradnji ob morju. Odlikujejo jo posebna zasnova, barva in napeljava elektrike.

Back to top