Bioklimatske pergole cena glede na model, ki ga želite

Bioklimatske pergole cena glede na model, ki ga želite

Bioklimatske pergole cena, čeprav nizka, ni vedno tudi tista prava, saj lahko uporaba slabših materialov vpliva na dodano vrednost, ki jo lahko ponuja. Bioklimatska pergola predstavlja eno izmed najbolj priljubljenih rešitev pri oblikovanju vrta, s katero se lahko pokrije terasa ali zunanji prostor ob domu in se kar najbolje izkoristi senčni prostor, kadar je preveč sonca ali kadar dežuje. V primeru, da so nameščeni senzorji za dež, se bodo nastavljive letve samodejno zaprle takoj, ko bodo padle prve dežne kaplje, kar pomeni, da bodo vrtno pohištvo in okrasni predmeti zaščiteni.

Zaradi številnih prednosti in širokega razpona prilagajanja, je navdušila na tisoče posameznikov in postala osrednji element na vrtovih, ki jih je z njeno pomočjo vedno tako preprosto urediti. Pri tem bo na podlagi zunanje ureditve ali potreb in želja lahko izbirati med različnimi vrstami, ki so danes na trgu, kar bo vplivalo na cenovno ponudbo. Kar zadeva proračun, so seveda razlike.

bioklimatske pergole cena

Bioklimatske pergole cena se oblikuje na posamezni model

Obstajajo različni modeli, ki se razlikujejo glede na svojo konstrukcijo in funkcionalnost. Na primer, tradicionalna pergola se naslanja na konstrukcijo hiše in običajno pokriva teraso, medtem ko samostojna ni odvisna od stene in se lahko postavi kjerkoli na vrtu. Prostostoječa je podobna paviljonu in je pogosto v bližini bazena. Na voljo je tudi takšna z zasteklitvijo, ki je podobna verandi z zastekljenimi stranicami, ki jo zapirajo na vsaj dveh straneh. Šele, ko razmislite o vsem, kar bo vplivalo na bioklimatske pergole cena, potem bo lažje oceniti njeno realno vrednost.

Osredotočite se na različne dodatke, saj bioklimatske pergole cena ni merilo

Bioklimatske pergole cena se razlikuje glede na obliko in posamezne sestavne dele. Seveda bo dražja od navadnega nadstreška, vendar se lahko dolgoročno pričakuje precejšen prihranek in več udobja. Bioklimatska pergola cena po m2 se lahko spreminja glede na pričakovane dodatke. Nekateri dodatki, kot je motorizacija, omogočajo priključitev različnih vrst senzorjev, kar omogoča popolno avtomatizacijo le-te.

bioklimatska-pergola-cena-po-m2

Medtem ko so med lastniki najbolj priljubljene črne, antracitno sive in bele barve, je na voljo še več deset drugih barvnih možnosti, da bi zadovoljili različne okuse in slogovne preference. Kdor želi svojo pergolo kar najbolje izkoristiti ob večerih in do poznih nočnih ur, ni nič boljšega od vgrajenega sistema osvetlitve LED. Tudi v tem primeru se bo povečala bioklimatska pergola cena po m2. Zahvaljujoč nastavljivim lemelam na strehi, omogoča poigravanje s stopnjo svetlobe in zunanjo temperaturo. Omogoča največje udobje glede na to, koliko sonca ali sence bi želeli. Pri nekaterih modelih so na izbiro zložljive letve. Te letve se sprožijo z motornim mehanizmom ter zložijo ena na drugo, tako se omogoči popolnoma odprta streha.

Danes le redko vidimo modele brez sistema motorizacije za odpiranje in zapiranje nastavljivih lamel z daljinskim upravljalnikom. Pri namestitvi lahko nastanejo še drugi stroški, ki neposredno vplivajo na skupni bioklimatska pergola cenik.

Bioklimatska pergola cena po m2 na uporabljeni material

Bioklimatska pergola cena po m2 je investicija v trajnostno udobje. Podobno kot pri številnih drugih zunanjih ali notranjih elementih, se tudi bioklimatske pergole cena razlikuje glede na materiale, ki so uporabljeni za izdelavo njene konstrukcije. Aluminij, ki je zaradi svojih priznanih lastnosti stilsko dovršen, zelo odporen, enostaven za vzdrževanje in lahek, se najpogosteje uporablja za izdelavo le-teh.

bioklimatska pergola cenik

Čeprav so si cene bioklimatska pergola cena po m2 in lesenih precej podobne, pa obstaja velika razlika v skrbi za posamezno konstrukcijo in njenem vzdrževanju. Pri lesenem nadstrešku je potrebno predvideti stroške rednega vzdrževanja, kot so lazura, barva, lak, medtem ko je potrebno aluminijasto le občasno nekoliko očistiti in bo spet videti kot nova. Njen inovativen dizajn omogoča prilagajanje okolja glede na letni čas, kar povečuje funkcionalnost prostora.

Odločili ste se, da na svoji nepremičnini namestite pergolo. Zanima vas, kakšen naj bo proračun za ta projekt. Predvsem morate vedeti, da bioklimatska pergola cena po m2 odraža kakovost materialov in napredne tehnologije. S možnostjo avtomatskega upravljanja omogoča popoln nadzor nad sončno svetlobo in prezračevanjem.

Bioklimatska pergola cenik glede na njene značilnosti

Bioklimatska pergola cenik običajno vsebuje postavitev konstrukcije, vgradnjo nastavljivih lamel, namestitev sistema za motorizacijo, če je predviden in dodajanje različnih dodatkov. So dobra naložba, saj vam zagotavljajo uživanje sončne toplote, naravno prezračevanje z ustvarjanjem lahkega prepiha ter zaščito pred UV-žarki, vetrom in dežjem.

aluminijasta-bioklimatska-pergola cenik

Pri oblikovanju finančnega načrta za namestitev, bioklimatska pergola cenik zajema dve ključni postavki. Stroške same pergole in stroške namestitve. Namestitev zahteva posebno spretnost in tudi določeno mero strokovnega znanja, kar pomeni, da je priporočljivo poklicati strokovnjake, ki so vajeni tovrstnega dela. Bioklimatska pergola cena se lahko spremeni, če se dodajo še drugi stroški, ki neposredno vplivajo na skupni znesek ponudbe. To velja zlasti za stroške, povezane z izdelavo betonske plošče ali betonskih stebrov na vašem vrtu za podporo konstrukciji in s tem povezanimi zemeljskimi deli in napeljavo električnega omrežja.

Pomembno je vedeti tudi to, da lahko na trgu najdete bioklimatske pergole v kompletih, kar bo močno znižalo skupno ceno vašega projekta. Vendar pa boste v tem primeru imeli veliko manj možnosti za prilagajanje svoje konstrukcije.

Back to top